základní část, 15. kolo
07.01.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ruud van Nistelrooy (© AFP)

PSV se poprvé bez Gakpa neprosadilo a se Spartou překvapivě remizovalo

Jeden z největších favoritů na zisk mistrovského titulu PSV přišel před druhou částí sezóny Eredivisie o svého nejlepšího střelce Codyho Gakpa (odchod do anglického Liverpoolu) a po prvním ligovém utkání nového roku to vypadá, že favorit z Eindhovenu se s jeho ztrátou bude nějakou dobu vyrovnávat. V duelu s podceňovanou rotterdamskou Spartou totiž spálil nespočet vyložených šancí, a bezbranková remíza je pro něj rozhodně velkým zklamáním.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye nevyhráli v Eredivisii podruhé za sebou, a i když se prozatím posunuli na druhé místo tabulky s jednatřiceti body, tak největší konkurenti Feyenoord a Ajax jim mohou ještě v neděli odskočit. Hosté naopak navázali na fantastické tažení podzimní částí a s pětadvaceti body jim patří parádní šestá příčka. PSV dominovalo na trávníku od samého začátku a soupeře doslova drtilo svým neustávajícím tlakem.

Ani ne po čtyřech odehraných minutách pálil těsně nad horní tyčku Joey Veerman, o pár minut později minul kanonýr Luuk de Jong jen o decimetry levou tyč. Zhruba deset minut před přestávkou hlavičkoval stejný hráč do náruče brankáře Olije a v nastaveném čase úvodního dějství opět neměl přesnou mušku aktivní Veerman. Domácí s postupem času stále zvyšovali svou aktivitu a Sparta se v podstatě soustředila jen na defenzivní činnost.

V 85. minutě se chtěl stát hrdinou PSV anglický forvard Madueke, který napřáhl z hranice pokutového území, jenže horní tyčku minul o necelý půl metr. Hosté pak bezbrankový stav celkem bez potíží ubránili až do závěrečného hvizdu a jasně naznačili, že to s atakováním pohárových příček myslí smrtelně vážně.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele