základní část, 12. kolo
30.10.2022 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV navázalo na výhru s Arsenalem a Nijmegen bez potíží porazilo 3:0

PSV po dvou porážkách za sebou zabralo v Evropské lize proti lídrovi Premier League Arsenalu (2:0) a nyní si přeneslo dobrou formu i na ligovou scénu, neboť díky výhře 3:0 nad Nijmegenem odčinilo nedávný senzační neúspěch s Groningenem (2:4). V tabulce Eredivisie se udrželo na druhé pozici se sedmadvaceti body a za mistrovským Ajaxem prozatím zaostává o jediný bod. NEC má na kontě stále jen jednu výhru a je až čtrnácté s jedenácti body.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye v úvodu vyčkávali, avšak hned svou první větší možnost zápasu krátce po odehrané čtvrthodině přetavili ve vedoucí gól. Přesnou mušku měl útočník Anwar El Ghazi, jenž se po vynikajícím pasu Gakpa z levé strany opřel do míče z první a usměrnil ho přímo do bližšího spodního růžku. Domácí podruhé rozvlnili síť zhruba deset minut před přestávkou.

Skórovat totiž dokázal navrátilec v základní jedenáctce Luuk de Jong, který byl ústřední postavou čtvrtečního střetnutí s londýnským vyzyvatelem (1 gól a 1 asistence). Tentokráte po centru z pravého křídla téměř od brankové čáry přesně hlavičkoval do poloprázdné branky, ale jeho zásah nakonec nebyl uznán kvůli předchozímu ofsajdu. Eindhovenský gigant se přeci jen dostal do dvoubrankového vedení krátce po změně stran.

Philippe Sandler totiž ve vlastním pokutovém území podrazil unikajícího Simonse a rozhodčí Van den Kerkhof po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě De Jong a i s notnou dávkou štěstí se trefil po zemi k pravé tyči. Domácí pak hráli zodpovědně a nikam se netlačili, i přesto uzavřeli gólový účet v 84. minutě. Prosadit se dokázal střídající anglický záložník Noni Madueke, jenž po perfektní kolmici Gakpa obstřelil gólmana Cillessena skákavým pokusem k vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele