základní část, 10. kolo
16.10.2022 14:30 CET
6 : 1
(3:1)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV se blýsklo další kanonádou a Utrecht deklasovalo 6:1

PSV se pod vedením trenéra Ruuda van Nistelrooye prezentuje atraktivní ofenzivní podívanou a nyní jeho úžasnou produktivitu odnesl Utrecht. Domácí tentokráte skórovali hned šestkrát a uštědřili svému soupeři obrovský debakl 6:1. Posední čtyři duely tedy jasně ovládli a vsítili v nich těžko uvěřitelných sedmnáct branek. V tabulce Eredivisie se rázem vyhoupli na druhou pozici se čtyřiadvaceti body o bod za vedoucí Ajax.

Eindhovenský celek ve čtvrtek snadno přehrál v Evropské lize švýcarský Curych (5:0) a od samého začátku byl velmi aktivní i proti Uterchtu. V domácím dresu se zapsali do střelecké listiny jen tři hráči, dvě trefy zaznamenali Xavi Simons, Guus Til a v závěru také Anwar El Ghazi. Utrecht naopak nebodoval podruhé za sebou a patří mu devátá pozice s dvanácti body.

Domácí měli raketový start do nedělního zápasu a už po necelých osmi odehraných minutách vedli. Rychlonohý Simons obdržel vynikající kolmici do běhu od joeyho Veermana a pak z hranice pokutového území překonal vyběhnutého gólmana Barkase pohotovým obstřelem.

Hosté se vrátili do hry o bodový zisk zhruba v polovině úvodního dějství, kdy se Sander van de Streek po dlouhém pasu Toornstry se štěstím dostal k odraženému míči a zcela osamocen zblízka překonal bezmocného brankáře Beníteze.

Nicméně jasný favorit rozhodl o svém úspěchu ještě v prvním poločase díky dvěma zásahům Tila. Čtyřiadvacetiletý záložník si ve 33. minutě seběhl před branku na přihrávku z levé strany od Maxe a v pádu uklidil balón pod břevno zcela odkryté branky. Stejný hráč se znovu prosadil za dalších pět minut, jelikož po parádním obloučku Gakpa předskočil bránícího protihráče a svou prudkou hlavičku usměrnil přímo k bližší konstrukci - 3:1.

Svěřenci Van Nistelrooye si po přestávce hlídali dostatečný náskok a další trefu přidali přesně po odehrané hodině. Podruhé se prosadil Simons, jenž po famózní pobídce do volného prostoru sice napoprvé nepřekonal Barkase, ale dorážku už poslal doprostřed prázdné branky. Od tohoto okamžiku tempo hry opadlo, gólový účet uzavřel dvěma zásahy v rozmezí 86. až 89. minuty střídající El Ghazi.

Sedmadvacetiletý forvard si nejprve naskočil na centr z pravého křídla v podání jiného nově příchozího hráče Hoevera a razantní hlavičkou z pěti metrů umístil míč do protipohybu naprostého zoufalého Barkase - 5:1.

Ihned nato opět zafungovala stejná spolupráce, když si El Ghazi seběhl k zadní tyči na přetaženou přihrávku Hoevera a z ostrého úhlu nakonec dopravil balón o kousek za brankovou čáru. PSV se za týden utká s Groningenem, Utrecht by si rád spravil náladu s rotterdamskou Spartou.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerwy.com, espn.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5,1-5,36. Stačilo to jen opsat. Jak lehké a zároven složité .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele