základní část, 25. kolo
12.03.2023 16:45 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

Patrick van Aanholt (© AFP)

PSV přestřílelo poslední Cambuur, hosté zaspali začátek druhého poločasu

Možná že konečný výsledek vypadá jednoznačně, PSV nicméně nemělo s celkem ze samého dna tabulky úplně jednoduchou práci. Cambuur statečně odolával hlavně v prvním poločase, i ve druhém dokázal klást slušný odpor, nakonec ovšem domácí přece ukázali, že papírovými favority nejsou náhodou. A v Eredivisie tedy zvítězili počtvrté během uplynulých pěti kol.

Úvodní dvacetiminutovka moc nenasvědčovala, že by se nakonec mohla konat sedmigólová přestřelka. Ve 13. minutě se ocitl ve velké šanci Veerman, který vypálil z blízkosti z voleje na hostujícího gólmana Ruitera, leč mířil jen do míst, kde jeho soupeř stál. Jinak však na hrací ploše nebyla k vidění žádná ofenzivní podívaná.

Ve 22. minutě naopak Cambuur vzkazoval svému sokovi, jak efektivně se dají využívat šance, a ujal se velmi nečekaného vedení. Hosté podnikli rychlý brejk a Balk se rozhodl, trochu překvapivě, zacílit zpoza šestnáctky. A udělal moc dobře, že si vybral variantu zakončení. Jeho dělovka, na kterou brankář Drommel přes bránícího spoluhráče van Aanholta úplně dobře neviděl, totiž zapadala přesně do spodního rohu brány. Domácí muž v rukavicích se přitom po míči pouze ohlédl, na tuhle skrytou a nečekanou střelu jednoduše vůbec nezareagoval.

Těsný náskok celku z Leeuwardenu byl ovšem smazán velmi záhy, konkrétně o tři minuty později. Kdyby přitom ve 24. minutě proměnil obrovskou tutovku průrazný a stále aktivní Balk, jehož skákavý pokus po zásahu Drommela doputoval pouze do zámezí, možná by se utkání upínalo jiným směrem.

Tohle zahození loženky bylo na každý pád pro Cambuur hodně drahým špásem. Paulissen následně v opravdu hodně nevhodnou chvíli ztratil balón ve středu pole pod tlakem dotírajícího Veermana, Simons pak ukličkoval Ruitera a pohotově skóroval. Hostující středopolař se okamžitě po své chybě chytl smutně za hlavu a v kleku bezmocně sledoval, jakou šlamastyku napáchal.

Do poločasu už se stav nezměnil, po něm ale již započalo brankové rodeo. V 54. minutě se na listinu úspěšných šutérů zapsal van Aanholt, který přebral míč po Veermanovi, napřáhl pravačkou, přičemž jeho nepříjemně plachtící pumelice zapadala ke vzdálenější tyčce.

A v 56. minutě PSV svůj odstup od soupeře ještě navýšilo. Veerman si připsal svou třetí asistenci, pobídl svým obloučkem El Ghaziho, jenž poté procedil merunu za brankovou čáru u bližší tyče. Ani bek Bangura již inkasování nezabránil.

V 61. minutě nicméně došlo na další dramatizaci, eindhovenský celek zkrátka neměl nic v kapse. Foor rozehrál rohový kop pasem na hlavu Johnsena, ten se snažil přesměrovat merunu do brány, a ačkoli mu podnikání nevyšlo úplně ideálně, nakonec se míč odrazil od Sangarého do brankové sítě. Nepříjemný vlastenec však nizozemského giganta na kolena nepoložil.

V 65. minutě totiž zase navrátil dvoubrankové vedení na svou stranu, poněvadž Fábio Silva zužitkoval pokutový kop poté, co měl sudí van der Laan jasně před očima, kterak Bergsma ve vlastním vápně zahrává evidentně rukou. Pátý gól PSV zařídil ještě v 88. minutě El Ghazi, který dovršil technickým obstřelem povedenou kombinaci na jeden dotek, rozhodující patičkou ho přitom oslovil Simons.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele