základní část, 1. kolo
07.08.2022 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Twente po vyrovnaném průběhu rozhodlo o své výhře v Nijmegenu až v nastaveném čase

Letošní účastník evropských pohárů Twente dlouho nemohl najít recept na precizně pracující obranu Nijmegenu a zdálo se, že bude muset vzít zavděk nerozhodným výsledkem za bezbrankovou remízu, nicméně v první minutě nastavení nakonec rozhodl o jeho těsném úspěchu střídající Sem Steijn. V hostujícím dresu se objevili v základní sestavě dva čeští krajánci - Michal Sadílek odehrál celý zápas a Václav Černý byl střídán v 69. minutě.

Utkání nepřineslo mnoho gólových příležitostí a k vidění spíše byl velmi vyrovnaný průběh. První velkou šanci si vypracovali domácí již po necelých pěti odehraných minutách, kdy si Tannane ve středovém kruhu všiml lehce vyběhnutého brankáře Unnerstalla a dokonce ho i překonal, jenže jeho pokus nakonec skončil o decimetry vedle levé konstrukce. Domácí podruhé zahrozili necelých pět minut před přestávkou.

Z dobrých pětadvaceti metrů znovu napřáhl nabuzený Tannane a svou ránu směroval pod horní tyčku, avšak Unnerstall tentokráte parádním zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Nijmegen rozhodně nepolevoval v útočné aktivitě ani po změně stran a v 66. minutě měl vedení na dosah, ale Tavşan po hezké zpětné kličce na levé straně pokutového území trefil svým přízemním pokusem z deseti metrů jen nohu pozorného hostujícího strážce.

Když už se zdálo, že se skóre měnit nebude, tak celek z Enschede předvedl parádní kombinaci ve středu hrací plochy před pokutovým územím. Geniální závěrečný oblouček za defenzívu protivníka nakonec vymyslel Brenet a teprve dvacetiletý mladíček Steijn akrobaticky přehodil marně se natahujícího gólmana Branderhorsta, přičemž pohotově zavěsil pod břevno. NEC se v příštím kole pokusí poprvé bodovat na půdě nováčka z Volendamu, Twente přivítá Fortunu Sittard.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele