základní část, 25. kolo
19.04.2023 18:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Isac Lidberg (© AFP)

Go Ahead zvládlo dohrávku s Waalwijkem a udělalo důležitý krok k záchraně

Celek z Deventeru sehrál divokou dohrávku 25. kola s Waalwijkem a z jeho pohledu duel probíhal jako na houpačce. Od samého začátku totiž prohrával, nicméně krátce po dvaceti odehraných minutách vývoj otočil a poté v závěru první půle neproměnil penaltu. RKC po změně stran srovnalo krok, avšak v páté nastavené minutě rozhodl o úspěchu Go Ahead Eagles Isac Lidberg. Domácí se proto vyhoupli na jedenácté místo tabulky s třiatřiceti body.

Hosté naopak nenavázali na nedávný skalp Groningenu (2:1) a zkomplikovali si boj o pohárové příčky, jelikož zůstali na osmém místě tabulky s osmatřiceti body. A před devátým Heerenveenem jsou stále jen kvůli lepšímu skóre. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga přitom začali naprosto skvěle a již v 8. minutě vedli. Prosadit se dokázal kapitán a zároveň nejlepší střelec týmu Michiel Kramer, jenž stejně jako v klání s Groningenem skóroval hned dvakrát.

Gólový účet tohoto střetnutí otevřel naprosto famózní ranou, když si po dlouhém nákopu brankáře Vaessena a přistrčení Seuntjense všiml vyběhnutého gólmana De Langeho a úchvatnou ranou z dobrých čtyřiceti metrů rozvlnil síť. Domácí však od tohoto momentu zabrali a přesně po odehrané čtvrthodině srovnali krok, protože Evert Linthorst se opřel do odraženého balónu z osmnácti metrů a zamířil přímo do protějšího spodního růžku.

Neuběhlo ani dalších osm minut a Go Ahead dokonce vedlo. Vývoj otočil Mats Deijl, který pokořil bezmocného Vaessena přízemní střelou z hranice šestnáctky s pomocí vzdálenější konstrukce. V nastaveném čase mohl navýšit vedení domácího klubu islandský záložník Willumsson, jenž se postavil k nařízené penaltě za ruku Oppegarda, ovšem v důležitý moment selhal a branku RKC přestřelil zhruba o metr.

Hosté po změně stran ožili a na 2:2 vyrovnával svou dvanáctou ligovou trefou této sezóny nezastavitelný Kramer, když po krkolomném zpracování míče na prsa zamířil po zemi ze sedmi metrů k bližší tyči. Poslední slovo přeci jen mělo Go Ahead, neboť čtyřiadvacetiletý švédský forvard Lidberg rozhodl v poslední možnou chvíli razantní dorážkou z bezprostřední blízkosti po své předchozí prudké hlavičce z hranice brankového území.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele