základní část, 28. kolo
09.04.2023 20:00 CET
5 : 1
(3:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord deklasoval Waalwijk a před druhým Ajaxem stále vede o osm bodů

Feyenoord se nejlepším možným způsobem oklepal ze středeční porážky v semifinále národního poháru s Ajaxem (1:2) a skvěle se naladil na úvodní čtvrtfinále Evropské ligy s italským týmem AS Řím, jelikož na stadionu De Kuip rozdrtil Waalwijk vysoko 5:1. Se ziskem sedmašedesáti bodů si udržel na čele Eredivisie nadějný osmibodový náskok, zatímco jeho nedělní protivník klesl na desátou příčku s pětatřiceti body.

Domácí výběr byl aktivní od samého začátku a neustále se tlačil na útočnou polovinu, ale více jak pětadvacet minut se nedostal k ničemu nebezpečnému. Nicméně vzápětí svou první vážnější šanci utkání přetavil ve vedoucí gól. Po akci na pravém křídle převzal míč Mats Wieffer a střílenou přihrávkou se snažil najít před brankou jednoho ze spoluhráčů, balón posléze tečoval bránící Yassin Oukili a nešťastně si ho srazil do vlastní sítě.

Neuběhly ani další tři minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový. Skvělou individuální akci předvedl Santiago Giménez, který i v obležení několika protihráčů napřáhl ze čtrnácti metrů a orazítkoval tyč, dorážející Igor Paixão mezitím přelstil ofsajdovou past a zcela odkrytý prostor tří tyčí neminul. Rotterdamský gigant pokračoval v tlaku i nadále a třetí definitivní pojistku přidal zhruba deset minut před přestávkou.

Prosadit se dokázal Quilindschy Hartman, jenž si seběhl do brankového prostoru na finální pobídku od Idrissiho a i s určitou dávkou štěstí usměrnil balón přímo k protější konstrukci. Feyenoord zatlačil svého protivníka na vlastní polovinu také ve druhém poločase a čtvrtý zásah zaznamenal v 53. minutě, když podruhé v tomto střetnutí měl přesnou mušku teprve dvaadvacetiletý brazilský záložník Paixão.

Ten po více jak třicetimetrovém nákopu a geniální patičce aktivního Giméneze vůbec na nic nečekal a projektil poslal k levé tyči kolem dívajícího se gólmana Vaessena. Domácí definitivně uzavřeli gólový účet o osm minut později. Zasloužené trefy se dočkal mexický špílmachr Giménez, který se po rychlé akci kapitána Kökçüa středem hřiště zjevil sám před hostujícím strážcem a z pravé strany ho pohotově obstřelil - 5:0.

Teprve od tohoto okamžiku tlak svěřenců trenéra Arneho Slota přeci jen opadl a Waalwijk se dočkal čestného úspěchu přesně v polovině závěrečného dějství. Na rozdíl čtyř branek snížil španělský forvard Julen Lobete, neboť po špatné rozehrávce soupeře ve středu hrací plochy obdržel kolmici do běhu od Oukiliho a z bezprostřední blízkosti přeloboval bezmocného gólmana Wellenreuthera.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele