základní část, 4. kolo
27.08.2022 20:00 CET
4 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Hanckův povedený debut, asistencí nastartoval Feyenoord k triumfu nad Emmenem

Feyenoord potvrdil roli favorita a před vlastními fanoušky předčil Emmen. Nutno ale potvrdit, že outsider tohoto mače dost dlouhou dobu kladl nepříjemný odpor a až poslední třetina klání s sebou přinesla všechny čtyři přesné zásahy. A velký podíl na tom prvním, rozhodujícím, měl i slovenský reprezentant Dávid Hancko, jenž tak prožil bezpochyby slušný debut v Eredivisie.

Domácí se chopili očekávaně ofenzivní inciativy, dlouho se však proti svému soupeři nemohli gólově prosadit. I proto, že v koncovce se jim ne úplně dobře dařilo, třeba jako v 16. minutě Kökcümu, jehož pokus skončil pouze na boční síti, nebo jako ve 25. minutě Timberovi, jehož střela z otočky se mezi tři tyče nevešla. Hosté poprvé zásadněji zahrozili ve 26. minutě, Rui Mendes pravačkou směroval míč na bližší tyčku z velmi dobré pozice, poslal ho ovšem vedle brány. Poté balón na zadní šibenici kroutil domácí forvard Walemark, jenže ani jeho počínání nebylo přesné. O všem podstatném se tak rozhodlo až ve druhé půli, v níž padly všechny góly.

Už v 54. minutě mohl změnit nerozhodný stav Pedersen, nicméně jeho zakončení s bravurou likvidoval brankář Oelschlägel, každopádně o šest minut později již přece poprvé kapituloval. Hancko, nová posila rotterdamského klubu z pražské Sparty, ukázal, že by mohl být rozhodně platným hráčem, elegantní patičkou pobídl Timbera, jenž vběhl do vápna a levačkou skóroval.

Od té chvíle se Feyenoord dostal do své optimální pohody a výsledek utkání kontroloval. Jeho soupeř nebyl schopen propracovat se do nějaké vyložené šance, kterou by mohl situaci jaksi dramatizovat, a protože též šeredně nezvládl samotný závěr duelu, musel kousat velmi krutou porážku. Od 85. minuty inkasoval ještě třikrát, jeho konkurent zkrátka neměl žádné slitování.

Džahánbachš ve správný čas vyslal kolmici na na hraně ofsajdu balancujícího Giméneze a ten si pak osamocený před Oelschlägelem věděl rady, jak se svou tutovkou zdárně naložit. A o tři minuty později si Giménez připsal rovněž asistenci, jelikož hlavou přiťukl merunu volnému Rasmussenovi, jenž z voleje přesně zacílil. V nastavení se pak z dorážky prosadil Szymaňski.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele