základní část, 22. kolo
18.02.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Marcus Pedersen (© AFP)

Šlágr kola pro Feyenoord, Alkmaar uzemnil v závěru výstavní trefou Pedersen

Feyenoord zvládl šlágr dvaadvacátého kola proti Alkmaaru a upevnil si své postavení na čele tabulky. Bitva prvního celku Eredivisie se druhým zajisté slibovala velkolepější podívanou, než jaká se nakonec na hrací ploše uskutečnila, i přesto ukázaly oba týmy, že umějí být hodně efektivní, takže k vidění byly hned tři branky. Ta rozhodující padla v samotném závěru klání.

Obecně bylo vidět, že oba týmy nechtějí udělat především nějakou hrubou chybu, která by mohla notně zamávat s jejich šancemi na zdárný výsledek. Úvodní čtvrthodinka tedy moc vzruchu nenabídla, ostatně jako většina zbývajících pasáží, v 17. minutě každopádně z ničeho nic udeřili hosté.

Karlsson rozehrál rohový kop centrem na bližší tyčku, bránící Dilrosun se snažil míč odvrátit do bezpečí, počínal si ovšem tak nešikovně, že zamířil za záda vlastního brankáře Wellenreuthera. Ten se ještě snažil inkasování zabránit, po míči se však natahoval marně.

Alkmaar od té doby hájil těsné vedení velmi úspěšně. Feyenoord se jen stěží prosazoval přes kompaktní obranu svého protivníka, vůbec se prakticky nedostával k nějakým střeleckým pokusům. A pokud ano, nebylo tomu mezi prostor třech tyčí, nýbrž se jednalo o zablokovaná zakončení.

Když už se na každý pád zdálo, že poločas skončí daleko lépe pro hosty, dokázali domácí přece gólově zaúřadovat. Ve druhé minutě nastavení prvního dějství zaslal Idrissi z rohu pokutového území jemný oblouček na zadní tyčku, nejvýše si naskočil Jahanbakhsh, který svou hlavičku usměrnil přesně do spodního rohu branky.

Ani druhá půle nenabídla žádnou dechberoucí ofenzivní podívanou, i nadále pokračovaly obě družiny v jakémsi režimu kdo nic nedělá, ten nic nezkazí. V 61. minutě se sice podařilo rotterdamskému výběru rozvlnit síť, konkrétně Giménezovi, jenž levačkou zacílil na vzdálenější stranu brankové konstrukce, nepohlídal si nicméně ofsajdové postavení poté, co ho uvolnil Timber, a tak jeho trefa nemohla být uznána.

Remíza by ve finále byla asi tím nejspravedlivějším výsledkem. Jenže na nějaké sdílení bodů nakonec Feyenoord neslyšel a v 90. minutě strhnul vítězství ve svůj prospěch. A nutno podotknout, že autor rozhodující okamžiku Pedersen se postaral o jednu z nejpohlednějších branek v této sezóně. Práskl do balónu zhruba pět metrů od vápna a jeho dělovka následně zapadla obloučkem přesně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / az.nl, whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele