základní část, 17. kolo
22.01.2023 14:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Davy Klaassen (© AFP)

Jeden ze šlágru první poloviny sezóny vítěze neměl, Ajax zachraňoval remízu až ve druhém poločase

Na závěr první poloviny tohoto ročníku Eredivisie se odehrál ostře sledovaný zápas mezi Feyenoordem a Ajaxem, který svého vítěze nakonec nepoznal. Rozjetý rotterdamský klub se sice dostal v prvním poločase do vedení, ale amsterdamský gigant dokázal srovnat zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Hosté však spokojeni nebudou, protože v Eredivisii nevyhráli pošesté za sebou a propadli se až na páté místo tabulky s dvaatřiceti body.

Domácí celek je naopak stále první s osmatřiceti body, avšak jeho náskok na druhý Alkmaar momentálně činí jen dva body. AFC zažívá nejhorší výkonnostní krizi tohoto tisíciletí, protože všechny body nebralo šestkrát za sebou naposledy začátkem roku 1999. Svěřenci trenéra Arneho Slota naopak neprohráli na ligové scéně podesáté v řadě a se svou současnou formou mohou být spokojeni.

První vážnější moment tohoto nedělního šlágru byl k vidění krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po rohovém kopu z pravé strany málem nasměroval míč do vlastní branky Timber, ovšem jistému gólu zabránil skvělým zákrokem připravený brankář Rulli. Hosté poprvé vážněji zahrozili ve 28. minutě, kdy na pravém straně pokutového území převzal balón právě Timber, ale z ostrého úhlu nedokázal překonat pozorného brankáře Bijlowa.

Domácí se dostali do důležitého vedení o šest minut později. V blízkosti půlící čáry totiž vystihl nepřesnou rozehrávku protivníka Hartman a poté předložil míč pro volného Igora Paixãa. Dvaadvacetiletý brazilský záložník se vzápětí elegantně otočil s míčem a svou táhlou ránu z více jak pětadvaceti metrů nechytatelně usměrnil k protější konstrukci. Feyenoord v následujícím průběhu pozorně bránil a Ajax dlouhou dobu vůbec k ničemu nepouštěl.

Výběr vedený koučem Alfredem Schreuderem z ničeho nic srovnal v 71. minutě. Po centru Tadiće z pravého křídla vystřihl akrobatické zakončení Kudus a u vzdálenější tyče našel zapomenutého Davyho Klaassena, jenž z bezprostřední blízkosti hlavou dopravil balón do sítě. Feyenoord přeci jen mohl převrhnout misky vah na svou stranu v poslední minutě základní hrací doby, jenomže přízemní střelu střídajícího Giméneze brilantně zneškodnil Rulli.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele