základní část, 16. kolo
14.01.2023 18:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Volendam porazil i Waalwijk a po dlouhé době opustil přímo sestupové pozice

Nováček z Volendamu zažil hodně nepovedenou podzimní část a s pouhými šesti body se nacházel na samém dně Eredivisie, ovšem v novém roce se mu daří. Před týdnem snadno porazil konkurenční Cambuur (3:0) a nyní si v domácím prostředí vyšlápl také na Waalwijk. Po hodině hry sice s RKC prohrával, ovšem poté vývoj otočil a po výhře 2:1 se posunul na šestnáctou barážovou příčku s dvanácti body, za patnáctým Groningenem navíc zaostává jen vinou horšího skóre.

Hosté naopak nenavázali na nedávnou remízu s Heerenveenem (0:0) a v tomto roce tedy ještě nevyhráli, momentálně se nacházejí na jedenáctém místě s osmnácti body. První větší možnost tohoto nedělního utkání byla k vidění po necelých dvaceti minutách hry. Po rychlém přečíslení totiž unikl na pravém křídle Robert Mühren, jeho závěrečný přízemní pokus však minul protější konstrukci o několik decimetrů.

Domácí se mohli dostat do vedení těsně před přestávkou, jenomže Oristanio těsně minul pravou tyč. Hosté bylo blízko ke vstřelené brance v 52. minutě. Brankář Stankovič nejprve parádně zlikvidoval bombu Bieretha a dorážející Lutonda pak trestuhodně zamířil příliš vysoko. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga se přeci jen dočkali kýženého gólu v 63. minutě, jelikož Mats Seuntjens se po svém lednovém příchodu z Fortuny opřel do míče z první a svou premiérovou trefu v novém působišti zaznamenal přesnou střelou do bližšího spodního růžku.

Nicméně neuběhlo ani dalších šest minut a bylo vyrovnáno. Po přímém volném kopu Eitinga z velké vzdálenosti hlavičkoval na hranici brankového území Xavier Mbuyamba a balón usměrnil přesně do levé šibenice. Volendam rozhodl o svém těsném úspěchu v 81. minutě. Oristanio odvedl skvělou práci na levé straně šestnáctky a našel před prázdnou brankou zcela volného Florenta Da Silvu, jenž se zblízka nemýlil. V nastaveném čase ještě mohl pojistit výhru FC aktivní Mbuyamba, který ale tentokráte hlavičkoval jen do pravé tyče.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele