základní část, 26. kolo
18.03.2023 16:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Utrecht pokračuje v trápení, po inkasované brance v nastavení podlehl Go Ahead 1:2

Utrecht v nejvyšší nizozemské soutěži selhal i na třetí pokus, jelikož v domácím prostředí podlehl podceňovanému Go Ahead 1:2. Domácí celek tak získal z minulých tří utkání jediný bod, a i když zůstává sedmý s osmatřiceti body, tak za šestou Spartou už zaostává o propastných osm bodů. Celek z Deventeru naopak znovu zvýšil své šance na záchranu a s devětadvaceti body je jedenáctý.

Svěřenci dánského trenéra Michaela Silberbauera přitom nezačali špatně a krátce před přestávkou se dostali do vedení, jenže soupeř v nastavení první půle srovnal a v samém závěru zápasu rozhodl o jeho úspěchu islandský záložník Willum Willumsson. Sobotní utkání dlouho probíhalo v opatrném duchu a více jak čtyřicet minut se nic zásadního se nedělo, jenže FC ihned na to udeřilo.

Již svůj třináctý ligový gól této sezóny zaznamenal řecký ostrostřelec Anastasios Douvikas, jenž se díky této trefě osamostatnil na čele tabulky střelců celé soutěže. Domácí skvěle zapracovali na vlastní polovině a po nádherném lobu Boussaida se právě Douvikas zbavil bránícího protihráče. Následně předvedl samostatný únik téměř z poloviny hřiště a z hranice šestnáctky snadno obstřelil brankáře De Langeho přízemním pokusem.

Neuběhlo však ani dalších sedm minut a Go Ahead nečekaně vyrovnalo. Po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek se Oliver Edvardsen zjevil za obranou protivníka po nezištné finální nahrávce Lidberga a ve skluzu po střetu s gólmanem Barkasem rozvlnil síť. Utrecht si mohl vzít zpět jednobrankový náskok v polovině druhého dějství, neboť po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval z bezprostřední blízkosti do bližší tyče Sander van de Streek.

Go Ahead převrhlo misky vah na svou stranu ve čtvrté minutě nastavení. Čtyřiadvacetiletý Willumsson se po vynikajícím pasu střídajícího Josého Fontána z levého křídla ocitl před hranicí brankového území a nikým nehlídán nekompromisně propálil Barkase z otočky svým přízemním projektilem.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele