základní část, 29. kolo
16.04.2023 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Utrechtu (© AFP)

Utrecht zaskočil ambiciózní Twente a díky trefě Sandera van de Streeka ho porazil 1:0

Twente nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita na půdě konkurenčního Utrechtu a po vyrovnaném průběhu nakonec prohrálo 0:1, čímž si zkomplikovalo přímý postup do evropských pohárů. Celek z Enschede navíc přišel o šňůru pěti ligových utkání bez porážky, v tabulce klesl na šesté místo s jedenapadesáti body a za čtvrtým Alkmaarem už zaostává o bodů šest. Domácí si naopak upevnili sedmou příčku s pětačtyřiceti body.

V hostujícím dresu znovu nastoupil od samého začátku český útočník Václav Černý a odehrál celý zápas, na trávník se vrátil i jeho krajan Michal Sadílek, jenž nastoupil jako střídající hráč v 76. minutě. Svěřenci trenéra Rona Janse přitom začali s velkou aktivitou a po deseti odehraných minutách rozvlnili síť, avšak zásah Rickyho van Wolfswinkela nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Hosté se podruhé prosadili přesně v polovině úvodního dějství, kdy překonal brankáře De Keijzera dorážející Sem Steijn, ovšem předtím byl nachytán v těsném ofsajdu Černý a ani tato trefa tedy neplatila. Utkání bylo nesmírně vyrovnané také po změně stran a míč se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy. Twente postupem času zvyšovalo svůj tlak a v 68. minutě měl přesnou mušku Ricky van Wolfswinkel.

Zkušený čtyřiatřicetiletý útočník zamířil z hranice brankového území přímo do pravého spodního růžku, jenže ofsajdovému postavení tentokráte neunikl přihrávající Smal. A tak z následné akce rozhodl Utrecht. Jediný gól vsítil již zmiňovaný Sander van de Streek, jelikož nezištně vystřelil z dvaadvaceti metrů a po zemi se trefil k levé konstrukci. Hosté mohli alespoň vyrovnat v 90. minutě, nicméně ránu Smala brilantně zlikvidoval De Keijzer.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele