základní část, 4. kolo
28.08.2022 12:15 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Ajax vyhrál v Utrechtu a zůstává stoprocentní

Jediným týmem Eredivise, který po čtyřech kolech neztratil ani bod, je mistrovský Ajax. Svěřenci trenéra Alfreda Schreudera zvítězili na půdě Utrechtu 2:0 a všechny branky se jim povedlo vsítit už v průběhu prvního poločasu. Nejprve překonal domácího brankáře Vasilise Barkase Steven Berghuis a těsně před přestávkou i Brian Brobbey.

Ajax byl pochopitelně i na stadionu Galgenwaard velkým favoritem a tuto roli začal naplňovat od prvních minut. Kouč Alfred Schreuder neměl k dispozici žádané zboží Brazilce Antonyho, který nebyl vůbec v nominaci. Hře Ajaxu to zas tolik nevadilo, protože už po deseti minutách hosté vedli. Na centrovaný balón si naskočil Steven Berghuis a Barkas poprvé lovil balón ze sítě.

Rychlé vedení bylo přesně to, co Ajax potřeboval. Co ale nepotřeboval bylo zranění Devyna Rensche, který odkulhal ze hřiště ve 38. minutě. Rensche nahradil Jorge Sanchez. Ajax byl nadále lepší a ještě do konce prvního poločasu navýšil vedení. Znovu to přitom bylo ze vzduchu. Berghuis tentokrát v roli nahrávače poslal výborný centr a Brian Brobbey rovněž hlavou nedal brankáři Barkasovi šanci.

Utrecht si směrem dopředu nevěděl rady a spíše než ofenzivními choutkami na sebe upoutával fauly. Po jednom z nich obdržel Othman Boussaid žlutou kartu, ačkoliv VAR projednával udělení červené. Tím by veškeré naděje pro Utrecht pohasly. Ajax mohl definitivně rozhodnout třetí brankou, ale Bergwijn ve velké šanci netrefil zařízení.

Ajax bez problému kontroloval hru a i když už žádnou další branku nepřidal, před vlastní šestnáctkou nemusel nic zásadního řešit. Brankáře Pasveera prověřila jen jedna střela na branku a s takovou nemohl Utrecht na bodový zisk ani pomýšlet. Nic se nestalo ani během šestiminutového nastavení a po něm sudí Danny Makkelie utkání ukončil.

Ajax zvítězil na nepříliš oblíbené půdě 2:0 a po čtyřech kolech je stoprocentní. V příštím kole čeká amsterdamský celek Cambuur, zatímco Utrecht se pokusí poprvé vyhrát v zápase na hřišti Fortuny Sittard.

Autor: Ondřej Linhart / livesport.cz, whooscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další šifra, možná jsem ji zde již použil-NEVÍM. NVK-to je ona. 4,1-3,63.

Reagovat
smazaný uživatel

4,54 . Kolik to stálo jeho zaměstnavatele????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele