základní část, 19. kolo
29.01.2023 12:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord neudržel v Enschede vedení a s bojovným Twente nakonec remizoval 1:1

Šlágr 19. kola Eredivisie svého vítěz nakonec neměl, i když vzhledem k vývoji nedělního utkání k němu měl přeci jen blíže lídr Eredivisie Feyenoord. Rotterdamský celek zaznamenal v novém roce druhou ligovou ztrátu, i přesto se udržel na vedoucí pozici s dvaačtyřiceti body o dva body před druhým Alkmaarem. Twente neprohrálo v nejvyšší nizozemské soutěži již podesáté za sebou a je páté se šestatřiceti body.

V domácím dresu nastoupili v zahajovací sestavě oba čeští krajánci. Václav Černý skóroval v předchozích dvou zápasech, ale tentokráte se neprosadil a byl střídán v nastaveném čase. Michal Sadílek se vrátil do základní jedenáctky po dvouzápasovém půstu, na remíze se podílel finální asistencí a trávník opustil v 78. minutě. Oba celky hrály od úvodního hvizdu nesmírně ofenzivně a diváci se hlavně v první půlhodině rozhodně měli na co dívat.

Přesně po deseti odehraných minutách se nejprve musel blýsknout brankář Unnerstall proti dělovce Jahanbakhshe, o čtvrthodiny později na opačné straně zahrozil Misidjan a gólman Bijlow měl co dělat, aby jeho přízemní projektil odvrátil jednoruč do zámezí. Rotterdamský favorit se dostal do důležitého vedení ve 30. minutě, jelikož jednadvacetiletý mexický forvard Santiago Giménez si po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů naskočil před hranicí brankového území na vysoký zpětný pas Szymańskiho a přesnou hlavičkou rozvlnil síť.

Hosté mohli navýšit svůj náskok krátce po odehrané hodině, jenomže rány Jahanbakhshe s tureckým šplímachrem Kökcüem brilantně zneškodnil Unnerstall a následně hlavičkoval těsně vedle levé tyče aktivní Giméneze. Klub z Enschede se dočkal kýženého vyrovnání přesně v polovině druhého dějství. Sadílek svým parádním centrem z levé strany šestnáctky našel Joshuu Breneta a ten prudkou hlavičkou ze šesti metrů zamířil přímo k bližší konstrukci.

Hosté pak sice tlačili a několikrát ohrozili Unnerstalla, jenomže sami mohli inkasovat rozdílovou trefu v 85. minutě. Po hezké spolupráci se ocitl sám před Bijlowem právě český reprezentační útočník Černý, avšak ani nadvakrát na něj nevyzrál.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele