základní část, 23. kolo
25.02.2023 16:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Euroborg (© AFP)

Groningen po čtyřech měsících zvítězil, jeho zlepšenou formu odnesl Excelsior

Tradiční účastník Eredivisie Groningen se v tomto ročníku trápí a bojuje pouze o záchranu, teď ale ve 23. kole ukázal, že se možná blýská na lepší časy. Díky třem trefám totiž přehrál konkurenční Excelsior, čímž přerušil svou dvanáctizápasovou ligovou šňůru bez výhry a se sedmnácti body mu stále patří předposlední sedmnáctá příčka. SBV naopak prohrálo potřetí za sebou a z předchozích šesti duelů tedy získalo jediný bod.

V tabulce nejvyšší nizozemské soutěže mu patří až patnácté místo s dvaceti body a před šestnáctou barážovou pozicí Emmenu už drží jen dvoubodový odstup. Svěřenci trenéra Dennise van der Reeho vstoupili do tohoto střetnutí s velkým odhodláním a hodně jim pomohl první vstřelený gól po necelé čtvrthodině hry, kdy Johan Hove po rychlé akci středem hřiště zpracoval nahrávku Irandusta a z otočky se trefil přímo do protějšího spodního růžku.

Zhruba deset minut před přestávkou chtěl navýšit náskok svého výběru pozdější střelec Ricardo Pepi, jenomže jeho bombu skvěle zlikvidoval pozorný brankář Van Gassel. Teprve dvacetiletý americký útočník přeci jen rozhodl o úspěchu FC pět minut po výměně stran svou devátou ligovou brankou této sezóny, když se po dlouhém nákopu Irandusta zbavil bránícího Seymora a z deseti metrů překonal Van Gassela přízemním pokusem z deseti metrů.

Stejný hráč měl na kopačce svůj druhý gól zápasu v 55. minutě, ale jeho kroucený pokus z hranice šestnáctky tentokráte orazítkoval vzdálenější konstrukci. Groningen definitivně pečetil svůj úspěch v polovině druhého poločasu. Přesnou mušku měl Liam van Gelderen, jenž po nepovedeném odkopu smolaře Seymora vypálil z otočky a svůj projektil překrásně usměrnil do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele