základní část, 11. kolo
23.10.2022 14:30 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

PSV po návratu z Londýna vyhořelo a po přestřelce nestačilo na trápící se Groningen

PSV se musí vypořádat s velmi náročným programem a na jeho výkonech se to přeci jen začíná projevovat. Až do uplynulého víkendu sice drtilo jednoho protivníka za druhým, zvítězilo čtyřikrát po sobě a nasázelo úctyhodných sedmnáct branek, jenomže ve čtvrtek prohrálo bitvu v Evropské lize s lídrem Premier League Arsenalem (0:1) a nyní kvůli zpackanému závěru první půle odjíždí z Groningenu s prázdnou po divoké porážce 2:4.

Přitom FC až do tohoto střetnutí strádalo, v deseti ligových duelech získalo pouhých osm bodů a nacházelo se v sestupovém pásmu, nicméně teď se rázem vyhouplo na čtrnácté místo s jedenácti body. Domácí tím navíc přerušili svou šňůru čtyř ligových porážek v řadě a určitě vyhlížejí lepší zítřky. Naopak svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye mají před odvetou s Arsenalem o čem přemýšlet. V tuto chvíli zůstávají na druhém místě Eredivisie, avšak za vedoucím Ajaxem již zaostávají o čtyři body.

Tento nedělní duel se rozjížděl pozvolna a až do prvního gólu se nic zásadního neudálo. Teprve od 39. minuty nabral zápas naprosto nečekaný spád. Jasný outsider se poprvé prosadil zásluhou teprve devatenáctiletého amerického útočníka Ricarda Pepiho, jenž po chybném zpracování Obispa využil samostatného úniku Cyrila Ngongeho a po zákroku brankáře Beníteze usměrnil svou dorážku z patnácti metrů do poloprázdné branky.

Neuběhly ani další čtyři minuty a hosté zažili druhý šok, protože Radinio Balker si v brankovém území eindhovenského giganta naskočil na rohový kop Duarteho a prudkou hlavičkou nekompromisně zavěsil k protější konstrukci - 2:0. Groningen přidal naprosto šokující třetí zásah v nastavení úvodního dějství. Tentokráte napřáhl z hranice šestnáctky belgický kanonýr Ngonge a svůj přízemní projektil usměrnil k bližší tyči.

PSV vykřesalo naději na bodový zisk taktéž ještě do přestávky, když ve třetí nastavené minutě snížil Ibrahim Sangaré, který využil vysokého přímého kopu Gakpa a z bezprostřední blízkosti překonal gólmana De Boera razantní hlavičkou. Hosté po změně stran jen marně dobývali pozornou defenzívu Groningenu, nicméně zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přeci jen skórovali podruhé.

Na rozdíl jediné branky je dotáhl Guus Til, když po precizním obloučku Gakpa z levého křídla snadno hlavičkoval k přední tyči. Jasný favorit však další trefu nepřidal a naopak v samém závěru inkasoval počtvrté. O vítězství Groningenu definitivně rozhodl střídající Joey Pelupessy nechytatelnou dělovkou ze šesti metrů přímo pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele