základní část, 16. kolo
15.01.2023 16:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Orkun Kökcü (© AFP)

Feyenoord tentokráte dominoval a po snadné výhře v Groningenu zvýšil svůj náskok na čele tabulky

Groningen v letošní sezóně stále pokračuje v hodně mizerných výkonech, nyní neměl žádnou šanci v souboji s vysoce favorizovaným Feyenoordem. Před týdnem těsně prohrál s Excelsiorem (0:1) a nyní na mnohem slavnější rotterdamský klub nestačil po výsledku 0:3. V tabulce se sice udržel na patnáctém místě s dvanácti body, ale před sedmnáctým Volendamem je už jen díky lepšímu skóre.

Naopak svěřenci trenéra Arneho Slota napravili své týden staré zaváhání v Utrechtu (1:1) a kvůli zaváhání úhlavních konkurentů Ajaxu i PSV si vytvořili na čele Eredivisie čtyřbodový odstup před druhým Alkmaarem. Jasný favorit režíroval hru od samého začátku a do vedení se mohl dostat již ve 3. minutě, jenže tvrdou ránu íránského reprezentanta Jahanbakhshe směřující přímo pod břevno brilantně vyrazil pozorný brankář Verrips.

Hosté se dočkali kýženého vedení po necelých dvaceti odehraných minutách. Po vynikajícím centru Wieffera z pravého křídla si seběhl za protihráče Brazilec Igor Paixão a razantní hlavičkou z hranice brankového území nedal Verripsovi žádnou naději na úspěšný zásah. Přesně po odehrané půlhodině byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, jelikož tečovaný pokus tureckého špílmachra Orkuna Kökçüa z osmnácti metrů zapadl přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Ve zbývajícím průběhu prvního poločasu ještě zahrozili Wieffer s Jahanbakhshem, avšak domácí strážce předvedl dva fantastické zákroky. Groningen mohl zdramatizovat tento duel zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, nicméně přízemní projektil Pepiho brilantně zneškodnil gólman Bijlow. Hosté si pak s přehledem hlídali dostatečný náskok a gólový účet uzavřeli v první nastavené minutě, neboť střídající mexický forvard Santiago Giménez po asistenci Hartmana zavěsil s velkým klidem k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele