základní část, 28. kolo
07.04.2023 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Euroborg (© AFP)

Groningen opět nebodoval a udržení prvoligové licence už bude hodně obtížné

Groningen přivítal v páteční předehrávce 28. kola silný Utrecht a nutně potřeboval zabrat, jenže svému protivníkovi podlehl 1:2 a v tuto chvíli to vypadá, že sestup do Eerste Divisie po dlouhých třiadvaceti letech už jen těžko odvrátí. Domácí totiž prohráli popáté za sebou, v tabulce Eredivisie zůstávají na předposledním sedmnáctém místě se sedmnácti body a za šestnáctým Excelsiorem stále zaostávají o propastných sedm bodů.

Hosté naopak přerušili svou čtyřzápasovou šňůru bez výhry a díky tomuto úspěchu si upevnili sedmou příčku tabulky s dvaačtyřiceti body, před osmým Waalwijkem si tedy vytvořili sedmibodový náskok. Úvodní půle tohoto střetnutí byla nesmírně vyrovnaná a téměř až do samotného konce nebyla k vidění žádná gólová možnost. Kvůli mnoha prodlevám byl první poločas nastaven o dlouhých deset minut a hosté z ničeho nic udeřili v sedmé minutě nastavení.

Řecký kanonýr Anastasios Douvikas vsítil již svou čtrnáctou ligovou trefu této sezóny a osamostatnil se na čele tabulky střelců, když se po skvělé přízemní kombinaci svých spoluhráčů zjevil sám před brankářem Verripsem a zblízka usměrnil balón do bližšího dolního růžku. Neuběhly však ani další tři minuty a domácí v úplném závěru první části nečekaně srovnali krok.

Po dobré práci ve středu hrací plochy obdržel přihrávku na levou stranu šestnáctky Oliver Antman a po chytré kličce zapadl jeho tečovaný pokus za gólmana Barkase. Ve druhém dějství měli navrch hosté a ztracený náskok si mohli vzít zpět v 50. minutě, jenže tvrdou ránu Jensena odvrátil na rohový kop skvělý Verrips.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem vystřelil z dvanácti metrů Ramselaar a jeho kroucený pokus orazítkoval vzdálenější šibenici, Utrecht rozhodl o svém úspěchu v 76. minutě. Střídající Bas Dost ani ne po osmi minutách strávených na trávníku rozhodl tento duel po přímém volném kopu z levé strany a finální přihrávce Van der Hoorna, z bezprostřední blízkosti totiž snadno rozvlnil síť poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele