základní část, 22. kolo
18.02.2023 18:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Dennis van der Ree (© facebook/FCGroningen)

Groningen v Eredivisie nevyhrál ani na jedenáctý pokus, doma plichtil s Emmenem

Čekání Groningenu na vítězství nebylo ukončeno ani proti Emmenu. Po debaklu s PSV se mu alespoň zdařilo uzmout bod, i tak nicméně s výsledkem nemůže být spokojený. Právě nynější měření sil totiž představovalo to s přímým konkurentem v boji o záchranu, na nějž se mohl bodově dotáhnout. Jenomže na úvodní trefu Ricarda Pepiho uměl zareagovat Miguel Araujo.

Do první větší příležitosti tohoto utkání se propracoval Groningen. A Manu ukázal, že technika je jeho z největších předností. Ve vápně tak dlouho motal míčem, až nakonec levačkou vypálil, ovšem jeho pokus pěstovaný levačkou skončil na bližší tyči.

Ve 12. minutě se již každopádně domácí radovali ze vstřelené branky. Hove ve vápně efektivní patičkou, kterou rozhodně nebylo snadné takto dobře vyprodukovat, pobídl svého spoluhráče Pepiho, ten pak z otočky zacílil pravou nohou po zemi a gólman van der Hart se po balónu jen marně natahoval. Vedení ale Groningenu nevydrželo dlouho.

Emmen udeřil gólově ze standardky, to když ve 14. minutě vyslal Diemers centr z pravé strany, na hranici brankového území se nacházel zcela nehlídaný Araujo, a ten bez problémů zamířil do potřebných míst. V 61. minutě mohli dokonce hosté strhnout vedení na svou stranu, pumelici Bernadoua však zlikvidoval bravurně brankář Verrips.

V 73. minutě čelil výběr z Drentska nepříjemné skutečnosti, te Wierik si totiž nedal pozor, přišlápl ze strany Irandusta, vyfasoval žlutou kartu, a protože už jednu měl, uviděl také červenou. Přesilovku nicméně Trots van het Noorden nezužitkovali, Emmen již v oslabení zkrátka podruhé neinkasoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele