základní část, 2. kolo
13.08.2022 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Emmen ztratil výhru nad Waalwijkem v závěru, hosté vydřeli remízu

Před týdnem Emmen jasně prohrál na půdě favorizovaného PSV, teď ho každopádně čekal daleko přijatelnější protivník. A vážně nebyl daleko od svého premiérového vítězství v nové sezóně od opětovného postupu do Eredivisie. Waalwijk každopádně nesložil zbraně, když se dostal do nepříjemností jednobrankového manka, a v Drentsku v závěru ulovil alespoň bod.

Jako první zahrozil Emmen, a to prostřednictvím Assehnouna, který z hranice šestnáctky ostře vypálil, nicméně brankář Vaessen dokázal míč vyrážet do zámezí. Ve 35. minutě se pokoušel změnit dosud bezgólový stav taktéž jeho spoluhráč Zivkovic, jehož svým pasem pobídl zleva Hardeveld poté, co se elegantně zbavil bránícího Lelievelda, avšak hlavička nebyla přesná.

Klíčové okamžiky klání tak přišly na řadu až po přestávce. Bernadou podnikl sólo přes třetinu hřiště, následně předal balón na levou stranu k Romenymu, jeho přihrávku ve vápně obránce Gaari sklepl v podstatě pouze pro prvně jmenovaného, který pak zacílil nekompromisně do šibenice. Do té doby nevýrazný Waalwijk ovšem dokázal vydolovat přece aspoň plichtu, a to v 89. minutě. Kdyby přitom v 67. minutě proměnil svou velkou tutovku Diemers, který sám před Vaessenem selhal v koncovce, asi by byl odpor RKC definitivně zlomen. Nakonec však došlo na srovnání, Julen Lobete využil uvolnění od Jozefzoona, svého parťáka ze střídačky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele