základní část, 18. kolo
24.01.2023 18:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Emmenu (© AFP)

PSV vyšlo gólově naprázdno a v Emmenu senzačně prohrálo

PSV se v novém roce evidentně nevypořádalo s odchodem svého elitního útočníka Codyho Gakpa, jelikož bez něj ve čtyřech minulých ligových zápasech skórovalo pouze třikrát. Nyní zaznamenalo kolaps na půdě zachraňujícího se Emmenu, když s ním prohrálo po výsledku 0:1. Výrazně k tomu přispělo vyloučení Maura Júniora těsně před poločasovou přestávkou. Eindhovenský gigant zatím zůstává na třetím místě tabulky s pětatřiceti body.

Domácí se v novém roce také trápili, po této senzaci si však určitě budou více věřit a minimálně do středečního večera se vyhoupli na patnáctou příčku s patnácti body. První větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy se na pravé straně rozběhl Johan Bakayoko a z mírného úhlu nakonec vypálil, ovšem brankář Van der Hart vytáhl brilantní zákrok. Emmen rozhodl o svém nejtěsnějším úspěchu přesně v polovině úvodního dějství.

Do šokujícího vedení ho dostal teprve dvaadvacetiletý francouzský záložník Lucas Bernadou, jenž se po odvráceném rohovém kopu z pravé strany opřel do odraženého balónu na hranici pokutového území a parádně ho usměrnil do bližšího spodního růžku. V následujícím průběhu mohli na opačné straně srovnat Simons s Bakayokem, jenže první jmenovaný nepřekonal famózního domácího strážce a belgický forvard vzápětí těsně minul prostor tří tyčí.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nisterlooye si ještě více zkomplikovali situaci ve 43. minutě. Brazilský špílmachr Mauro Júnior totiž v blízkosti středové čáry nevybíravě došlápl kotník Ruie Mendese a rozhodčí Manschot okamžitě tasil červenou kartu, Mendes poté musel nuceně střídat.

Domácí mohli pojistit svůj náskok po odehrané hodině, nicméně Veldmate střelou z přímého volného kopu orazítkoval břevno. Oslabené PSV se po změně stran téměř k ničemu nedostalo a na pozornou obranu protivníka nevyzrálo, proto odjíždělo hodně zklamáno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele