základní část, 23. kolo
26.02.2023 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead hned dvakrát neudrželo jednobrankové vedení v Emmenu, a bere tak jen bod za remízu 2:2

FC v důležitém souboji o záchranu chtělo za každou cenu vyhrát, ovšem téměř po celý zápas tahalo za kratší konec, a nakonec mohlo být rádo, že získalo alespoň bod za nerozhodný výsledek 2:2, neboť ten zařídil až v poslední minutě základní hrací doby Ole Romeny. Emmen nevyhrál v nizozemské nejvyšší soutěži již pošesté za sebou a zůstává na šestnácté pozici s osmnácti body, celek z Deventeru má na kontě o osm bodů více a je jedenáctý.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho měli výborný start do tohoto nedělného utkání a hned svou první větší možnost z 9. minuty přetavili ve vedoucí gól. Do černého zamířil Jay Idzes, jenž po obrovském závaru v pokutovém území domácích a několika odrazech vystřelil z dvanácti metrů a svůj pokus umístil přímo do levého spodního růžku. Domácí každopádně postupem času zvyšovali svou aktivitu a vyrovnání se dočkali pět minut před přestávkou.

Po centru Diemerse se totiž ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku Oppegård a rozhodčí Kamphuis okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil kapitán Jeroen Veldmate a s velkým přehledem skóroval doprostřed branky. Hostům mohl vrátit vedení v nastaveném čase první půle Nauber, ale hlavičkoval pouze do břevna. Go Ahead se přeci jen dočkalo druhé branky krátce po odehrané hodině.

Přízemní centr Stokkerse z levé strany propadl před branku k zakončujícímu Bobbymu Adekanyemu, který ho z první nasměroval ke vzdálenější konstrukci mimo dosah marně se natahujícího gólmana Van der Harta. Když už se zdálo, že se na výhře hostujícího výběru nic měnit nebude, v 90. minutě z ničeho nic udeřil již zmiňovaný Romeny. Po dlouhém nákopu Diemerse akrobaticky zavěsil k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele