základní část, 3. kolo
20.08.2022 21:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Utrecht znovu selhal a z Emmenu si odvezl nečekanou porážku 2:3

Fotbalisté Utrechtu v předchozích dvou kolech nepotvrdili roli favorita a pouze remizovali s Waalwijkem (2:2) i Cambuurem (0:0), nyní nedokázali naplnit papírové předpoklady ani na půdě jiného outsidera z Emmenu a nakonec mu podlehli po výsledku 2:3. V sobotním utkání přitom hned dvakrát vedli o jednu branku, ale soupeř vždy dokázal odpovědět a o svém nečekaném úspěchu rozhodl trefou Jariho Vlaka zhruba čtvrthodiny před koncem.

Domácí celek tak zvítězil v tomto ročníku Eredivisie vůbec poprvé a se čtyřmi body mu patří deváté místo, naopak hosté jsou s pouhými dvěma body až dvanáctí a spokojeni být v žádném případě nemohou. Do utkání však vstoupili výborně a hned svou první větší možnost z 10. minuty přetavili ve vedoucí gól. Svou první branku v novém soutěžním ročníku vsítil třiadvacetiletý řecký útočník Anastasios Douvikas.

Ten po skvěle zahraném rohovém kopu z pravé strany stanul ve středu brankového území a pohotovou hlavičkou zblízka rozvlnil síť. Nicméně domácí na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a o sedmnáct minut později srovnali taktéž z rohového kopu. Diemers ho rozehrál nečekaně přihrávkou na hranicí pokutového území a zcela osamocený Ole Romeny prudce zavěsil pod břevno za záda bezmocného brankáře Barkase.

Hosté si vzali zpět ztracený náskok o sedm minut později, neboť zkušený kanonýr Bas Dost vsítil již svůj třetí gól v této sezóně a znovu to bylo po rohovém kopu. Přesný pas k bližší konstrukci poslal Bozdoğan a třiatřicetiletý Dost skóroval tradičně hlavou, míč totiž razantně usměrnil k přední konstrukci. Domácí po změně stran vyčkávali, podruhé a naposledy se jim podařilo srovnat po necelé hodině hry.

Portugalský záložník Rui Mendes po elegantní patičce a následné křižné střele stál ve správnou chvíli na správném místě a poloprázdnou branku nemohl minout. V 79. minutě převrhl misky vah na stranu Emmenu již zmiňovaný Vlak, neboť se odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů a i díky teči bránícího Viergevera zapadl skákavý balón do pravého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele