základní část, 25. kolo
11.03.2023 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jesper Karlsson (© AFP)

Groningen opět kousal, stejně jako před týdnem však prohrál s favoritem 0:1

Hráči zachraňujícího se Groningenu se v poslední době přeci jen zlepšují a jasně naznačují, že záchranu v nejvyšší soutěži rozhodně nevzdávají, ovšem ani na druhý pokus nedokázali skórovat proti jednomu z adeptů na zisk mistrovského titulu a domů tedy odjíždějí s prázdnou. Před týdnem těsně nestačili na Feyenoord (0:1), teď prohráli shodným poměrem s Alkmaarem a v tabulce proto stále zůstávají na předposlední sedmnácté pozici se sedmnácti body.

AZ naopak zvítězilo počtvrté za sebou a navázalo na úterní úspěch osmifinále Evropské ligy v Římě s Laziem (2:1), jediný gól vsítil už po necelých čtyřech odehraných minutách Švéd Jesper Karlsson. Jeho tým se díky této trefě prozatím posunul na druhé místo tabulky s třiapadesáti body a za vedoucím Feyenoordem už zaostává o pouhé dva body. Svěřenci trenéra Pascala Jansena se dokázali jedinkrát prosadit krátce po úvodním hvizdu.

Pětadvacetiletý útočník Karlsson převzal přihrávku Pavlidise na levé křídlo, poté předvedl rychlý únik a po elegantní otočce napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho nádherná rána fenomenálně zaplachtila přímo do vzdálenější šibenice a brankář Verrips se jen naprázdno proletěl vzduchem. FC od této chvíle přidalo a ve zbývajícím průběhu prvního poločasu si vytvořilo dvě solidní možnosti.

Nejprve po přízemní kombinaci obdržel balón Manu a z osmnácti metrů orazítkoval pravou konstrukci, v samém závěru první půle se postavil k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů Suslov a gólman Ryan měl co dělat, aby vynikajícím zákrokem odvrátil míč do zámezí. Po změně stran se nic zásadního nepřihodilo, jediná gólová možnost byla k vidění v 69. minutě. Náskok favorita chtěl navýšit Mijnans, jenže tváří v tvář nepropálil brilantního Verripse.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele