základní část, 24. kolo
05.03.2023 16:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Ajaxu (© AFP)

Kudus zařídil Ajaxu výhru, Nijmegen na jeho trefu odpověď nenašel

Ajax zaváhání proti Nijmegenu nepřipustil, soupeře každopádně nezašlapal do země, jak se ostatně předem očekávalo. O osudu utkání rozhodl jediný gól Mohammeda Kuduse, jenž se trefil zkraje druhého poločasu. I nadále tak domácí udržují kontakt s vedoucím Feyenoordem, který si počínal o den dříve po výsledkové stránce naprosto totožně v duelu proti Groningenu.

Je třeba říci, že amsterdamský výběr měl několikrát velmi blízko vedení už v rámci první půle, leč v koncovce se mu nedařilo podle představ. V 6. minutě vypálil velmi nebezpečně ze střední vzdálenosti Berghuis, avšak jeho plachtící pokus narazil pouze do břevna. Ve 23. minutě se ocitl v dobré šanci Timber, napálil ale jen boční síť.

A ve 36. minutě před hostujícím brankářem Cillessenem vznikl slušný závar, jenže ani Klaassen, ani Bassey nedokázali procedit míč přes bránícího Schöneho, jenž ho vyblokoval před brankovou čárou do zámezí. Nakonec se Ajax dočkal zaslouženého vedení v 52. minutě, to když Tadičův pas z levé strany u bližší tyčky zužitkoval nabíhající Kudus.

Nijmegen mohl srovnat snad jen v 56. minutě, nicméně Mattsson z úhlu na gólmana Rulliho nevyzrál. Ve finále mohlo být NEC rádo, že neinkasovalo ještě o nějakou tu branku navíc, v 66. minutě se však podruhé na střeleckou listinu nezapsal Kudus, jenž zacílil jenom nad břevno, přičemž v 68. minutě hlavičkoval nepřesně rovněž Timber.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele