základní část, 14. kolo
28.11.2021 12:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ajax nezazářil, ale vyhrál. Proti rotterdamské Spartě se o jediný gól postaral Tadič

Oslnivé vystoupení v žádném případě, účinné každopádně ano. Ajax se na půdě rotterdamské Sparty nenadechl k nějakému na delší dobu zapamatovatelnému výkonu, ve finále ale zahrál, co potřeboval, a uzmul očekávané vítězství. Domácí utrpěli už svou osmou porážku v sezóně, poněvadž žádnými dostupnými prostředky nikterak nezareagovali na trefu Dušane Tadiče.

V úvodní půlhodině působil Ajax mdlým dojmem. Jako by se opět nedokázal vyburcovat ke svému optimálnímu výkonu, když nastoupí do utkání v roli jasného favorita. A v 19. minutě se dokonce jeho protivník mohl ujmout vedení, kdyby van Crooij zamířil z vyložené pozice o něco lépe a neposlal míč těsně vedle vzdálenější tyčky. Hosté poprvé zahrozili ve 34. minutě.

Jestliže však Danilo ještě se svým zakončením neuspěl, protože z otočky branku přepálil, dvě minuty na to de Godenzonen již přece gólově udeřili, to když prostrčení od Danila z blízkosti využil Tadič, jenž protečoval balón do prázdné brány. Od té chvíle jako by hosté trochu ožili, do přestávky ovšem své možnosti nezužitkovali opětovně ani Danilo, ani následně Mazraoui.

Sparta ve druhé půli žádnou odpověď na jediné inkasování nenašla. Amsterdamský celek si svůj náskok bez větších obtíží hlídal a soupeře do nějakého zásadnějšího podnikání nepustil. V 50. minutě se naopak pokoušel stále hladový Danilo o další přesný zásah, Berghuis rovněž v 79. minutě a po něm i v 89. minutě Berghuis, nicméně ani jeden z nich v koncovce neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele