základní část, 17. kolo
19.12.2021 16:45 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

PSV ve Waalwijku nezaváhalo a díky snadné výhře 4:1 zůstává v čele Eredivisie

Favorizované PSV potvrdilo skvěle rozpoložení z poslední doby, ve Waalwijku se dokázalo prosadit hned čtyřikrát a nakonec dokráčelo k pohodlné výhře v poměru 4:1. V nejvyšší nizozemské soutěži tak zvítězilo pošesté z předchozích sedmi utkání a zůstává na prvním místě Eredivisie se čtyřiceti body, před druhým Ajaxem drží náskok jednoho bodu a na třetí Feyenoord disponuje už čtyřbodovým odstupem.

Domácí outsider naopak prohrál podruhé za sebou a v tabulce klesl na patnáctou příčku s patnácti body, před šestnáctou barážovou pozicí Fortuny je v tuto chvíli pouze o dva body. Eindhovenský gigant byl jasně lepší od samého začátku a do vedení se mohl dostat již po necelých pěti odehraných minutách, avšak zcela zapomenutý Bruma neuspěl tváří v tvář proti brankáři Vaessenovi a tvrdou ranou zblízka ho nepřekonal.

Hosté poté marně dobývali pozornou defenzívu protivníka, nicméně do vedení se přeci jen dostali ve 34. minutě. Na levém křídle odvedl vynikající práci Cody Gakpo a jeho oblouček nakonec propadl až na kopačku Yorbeho Vertessena, jehož okamžitý volej ze čtrnácti metrů nádherně zapadl do levého horního růžku. Hosté podruhé rozvlnili síť těsně před přestávkou, jenže trefa Maria Götzeho neplatila vinou předchozího ofsajdu střídajícího Carlose Viníciuse.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta pojistili svůj náskok v 52. minutě. Kapitán Meulensteen ve vlastním pokutovém území evidentně přistrčil unikajícího Philippa Mweneho a o nařízeném pokutovém kopu nemohlo být nejmenších pochyb. Na penaltový puntík si postavil balón Gakpo a s naprostým přehledem ho usměrnil do pravého spodního růžku. Další gól této nedělní dohrávky 17. kola se zrodil krátce po odehrané hodině.

Po rychlém brejku se na pravé straně šestnáctky zjevil Mwene a svou ranou z hodně ostrého úhlu překvapivě usměrnil míč do branky za záda zaskočeného Vaessena - 0:3. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem byl rozdíl ve skóre dokonce čtyřbrankový, jelikož podruhé skóroval teprve dvacetiletý belgický forvard Vertessen, který po odvráceném rohovém kopu nečekaně přeloboval celou domácí defenzívu včetně zoufalého strážce RKC.

Výběr vedený koučem Josephem Oostingem zaznamenal alespoň čestný úspěch v 79. minutě. Přetažený pas Büttnera z levého křídla dolétl až k zapomenutému Jensu Odgaardovi a ten zblízka překonal bezmocného gólmana Drommela. Ve zbývajícím průběhu měli blízko ke skórování Carlos Vinícius se Sangarém, nicméně do listiny střelců se už nezapsali.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele