základní část, 28. kolo
02.04.2022 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Waalwijk opět překvapil, tentokráte remizoval s Utrechtem

Zachraňující se Waalwijk po šesti zápasech bez vítězství naposledy zabral na půdě favorizovaného Vitesse a radoval se z velmi důležitého tříbodového zisku po výsledku 2:1, nyní díky gólu Michiele Kramera v nastaveném čase remizoval se silným Utrechtem a opět se přiblížil k vytouženému udržení prvoligové licence. V tabulce se nachází na čtrnáctém místě s osmadvaceti body, FC i přes ztrátu poskočilo na šestou pozici s jednačtyřiceti body.

Domácí začali s velkou aktivitou a už po necelých šesti odehraných minutách poprvé rozvlnili síť, jenomže po přímém volném kopu nemohla být uznána úspěšná hlavička zblízka v podání Meulensteena kvůli předchozímu faulu. V následujících minutách se nic zásadního nepřihodilo, po necelé půl hodině hry chtěl otevřít gólový účet hlavičkující Douvikas, ale pozorný brankář Vaessen odvrátil jeho pokus nad svou branku.

Hostující výběr šel do vedení ve 34. minutě. Teprve dvacetiletý záložník Quinten Timber obdržel přihrávku na levou stranu šestnáctky od Gustafsona a tvrdou ranou zavěsil přímo k bližší konstrukci. Svěřenci prozatímního trenéra Ricka Kruyse chtěli navýšit svůj náskok zhruba pět minut před přestávkou, avšak trefa Janssena neplatila vinou zřetelného ofsajdu.

RKC se po změně stran snažilo tlačit, nicméně až do nastaveného času si nevytvořilo žádnou gólovou možnost. V samém závěru se však přeci jen dočkalo vytouženého vyrovnání. Právě Kramer nejprve nepřekonal gólmana De Keijzera a vzápětí byl na poslední chvíli zablokován, ovšem po závěrečném pasu van der Venneho z pravého křídla se již prosadil hlavou s pomocí bližší tyče.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele