základní část, 24. kolo
25.02.2022 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Twente po dvou týdnech zabralo, Waalwijk skolilo gólem z poslední minuty

Hráči Twente neuspěli v posledních dvou ligových zápasech, jelikož po výprasku s vedoucím Ajaxem (0:5) jen o chlup zachránili nerozhodný výsledek s Go Ahead (2:2). Také na půdě zachraňujícího se Waalwijku to dlouho vypadalo, že domů neodjedou s plným bodovým ziskem, ovšem v 90. minutě převrhl misky vah na jejich stranu střídající Dimitris Limnios a díky výhře 2:1 si upevnili páté místo Eredivisie se ziskem úctyhodných pětačtyřiceti bodů.

Naopak RKC podruhé za sebou přišlo o nadějný výsledek, neboť naposledy v Nijmegenu neudrželo těsné vedené kvůli inkasované brance v 88. minutě a teď nakonec odcházelo z trávníku s prázdnou. V tabulce se nachází na třináctém místě s třiadvaceti body a hrozba sestupu je proto stále velmi blízko. V dresu Twente znovu odehrál celý zápas český krajánek Michal Sadílek, útočník Václav Černý nastoupil na závěrečnou čtvrthodinu.

Domácí vstoupili do páteční předehrávky 24. kola o něco lépe a během úvodní čtvrthodiny si vytvořili dvě slibné příležitosti, ale brankář Unnerstall nejprve předvedl výborný zákrok proti hlavičce Kramera a poté pálil Touba jen těsně vedle tří tyčí. Celek z Enschede z ničeho nic prorazil přesně v polovině první půle, svou třináctou ligovou trefu totiž vsítil druhý nejlepší střelec probíhajícího ročníku Eredivisie Ricky van Wolfswinkel.

Ten se po přihrávce Misidjana zjevil sám na pravé straně a přízemní dělovku uklidil přímo k bližší tyči. Ani ne o pět minut později mohl skórovat Brenet, jenomže ránu z hranice brankového území trestuhodně poslal až na tribuny. Hosté byli aktivnější i v následujícím průběhu a zhruba pět minut před přestávkou chtěli pojistit náskok, avšak Roots mířil o pár decimetrů nad břevno.

Druhý poločas probíhal ve vlažnějším tempu, houževnatému Waalwijku se povedlo srovnat v 74. minutě. Jens Odgaard totiž utekl na levém křídle a pak nečekaně vystřelil z více jak pětatřiceti metrů, jeho úchvatná střela zapadla přesně ke vzdálenější konstrukci a určitě bude kandidovat na gól roku. Pak se zdálo, že se výsledek už měnit nebude, nicméně třiadvacetiletý řecký šikula Limnios se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a hlavou zády k brance usměrnil balón k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele