základní část, 9. kolo
16.10.2021 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

Další dřina pro PSV. O výhře nad Zwolle rozhodlo až v závěrečných pasážích zápasu

V minulém kole Eredivisie se PSV na výhru nad Spartou jakožto jednoznačný favorit střetnutí pořádně nadřelo. A i nyní mu v pořadí další soupeř ze Zwolle kladl solidní odpor. Vždyť ten ještě šest minut před koncem držel senzační vedení na své straně, jenomže v závěrečných pasážích zápasu mu domácí třemi brankami během pouhých pěti minut maximálně pokazili možnou radost.

Poslední celek průběžného pořadí nizozemské nejvyšší soutěže zavítal na Philips Stadion v pozici toho, kdo může pouze překvapit. A od úvodních chvil se zdálo, že takovou roli proti eindhovenskému gigantovi opravdu bude plnit. PSV na začátku klání zahrozilo šancí Maduekeho, jenž nakonec nevybídl ke skórování Zahávího, pak ale tvrdě spadlo na zem. Hosté totiž byli těmi, kdo rozsekli nerozhodný stav, to když se za protivníkovu defenzívu propracoval Redan, jemuž merunu přiťukl Nakajama, a po rychlém průniku z vyloženého postavení překonal pouze přihlížejícího gólmana Drommela.

Vyrovnání málem zařizoval Zaháví, a to po chytrém uvolnění od van Ginkela, ovšem kýžený a chtěný prostor brány minul. Později Mweneho počínání dostalo do slibné možnosti Götzeho, avšak ani tahle akce změnu skóre ve prospěch domácích nepřinesla. PSV i nadále odvádělo potřebnou práci k vlastní spokojenosti, Zwolle se zuby nehty bránilo všem nebezpečným atakům. Třeba hodně blízko byl vstřelenému gólu stále aktivní Zaháví, nicméně trefil pouze břevno. Pokusy z dálky od van Ginkela, Maduekeho, Sangarého či Gakpa následně také nepřinesly kýžený výsledek. Zeď, kterou hosté v zadních liniích vybudovali, bylo možné prorážet, dobýt se ji ovšem pořád a pořád nedařilo.

PSV ve finále čelilo opravdu dost těžkému úkolu ve druhém poločase. Jeho minimálním požadavkem byly bezpochyby dva zaznamenané přesné zásahy, cokoli jiného by bylo bráno jako výrazný nezdar. Zwolle vzdorovalo statečně, přesto Boeren jeho obranný val překonali. V 84. minutě zužitkoval hlavou Gakpův centr z rohového čtvrtkruhu André Ramalho, v 86. minutě zacílil sám Gakpo do protipohybu brankáře Lamproua a v 89. minutě dokonal v podstatě perfektní obrat Boscagli, jenž z přímého volného kopu zamířil přesně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele