základní část, 25. kolo
06.03.2022 12:15 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV nezaznamenalo zásadní potíže, doma hladce skolilo Heracles

PSV navázalo plynule na výkon z Nizozemského poháru, v němž se v průběhu týdne po vítězství nad Go Ahead Eagles probojovalo do finále, a v Eredivisie bez větších obtíží skolilo před vlastními fanoušky Heracles. Generálka na následující střetnutí v Konferenční lize proti Kodani zkrátka pouze potvrdila, že je aktuálně v pohodové náladě a připravené na další testy.

Domácí se pokoušeli prokousat za prvním vstřeleným gólem co nejrychleji, už v 5. minutě se ve slušné pozici zjevil Madueke, nicméně brankář Bucker si s jeho šancí poradil. O patnáct minut později již každopádně přece došlo na první změnu skóre. Maduekeho ve středu hrací plochy nikdo nezastavil, ve správný moment posunul míč na hranici šestnáctky, odkud pak Joey Veerman technickou střelou z první zacílil na vzdálenější tyčku, k níž Bucker marně skákal.

Ve 35. minutě se nestále hladový Madueke hodlal prosadit opětovně sám na listinu střelců, avšak Bucker znovu zdárně zasáhl. Následně na hostujícího muže v rukavicích nevyzrál anglický útočník ještě jednou, těsně předtím na něj přitom pálil taktéž Veerman. Do přestávky zkrátka Heracles přežil několik slušných příležitostí soupeře. A lépe se mu mohly střádat plány na druhý poločas, poněvadž ztráta na eindhovenského velikána byla minimální.

Zásadní impuls ze strany klubu z Almela ale nebyl ve druhém dějství k vidění, samozřejmě se mu daleko hůře operovalo též kvůli dalšímu inkasovanému gólu z 55. minuty, který zařizoval Zahavi poté, co si sice ve vápně výrazně neporozuměl s balónem Madueke, avšak ten se i tak dostal do cesty izraelského reprezentanta. Hostům se přece zdařilo zdramatizovat stav v 69. minutě, proměnili jednu ze svých mála možností, a to zásluhou Armenterose, jenž zužitkoval pas zleva od Hanssona svou hlavou i s velkým přispěním teče pozdě bránícího Sangarého.

Jenže tahle snižující trefa v podstatě neměla žádný vliv na finální resumé tohoto duelu. Jen o pouhé dvě minuty později totiž PSV zase srazilo sebevědomí svého soka k nízkým hodnotám, neboť si navrátilo velmi záhy své dvoubrankové vedení, které poté udrželo až do závěrečného hvizdu sudího Van de Graafa. Rychlý brejk po přihrávce Götzeho snadno zakončoval Gakpo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele