základní část, 5. kolo
19.09.2021 14:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

PSV branky nedávalo, doma ostudně prohrálo s produktivním Feyenoordem

Po čtyřech výhrách v řadě na domácí scéně PSV poprvé v této sezóně Eredivisie ztratilo body. Doma totiž prohrálo s Feyenoordem, a ne že by tahle porážka byla vyloženě senzační záležitostí v kontextu té skutečnosti, že rotterdamský gigant patří dlouhá léta k tomu lepšímu, co nejvyšší nizozemská soutěž může nabídnout, ale především je překvapivý fakt, že padlo tak zásadním rozdílem.

V úvodních minutách tohoto střetnutí převládala jakási neohrabanost a nervozita, obě družstva často ztrácela míč, k vidění bylo mnoho nepřesností. Až úprk Gakpa představoval jakousi první větší šanci, domácí forvard dobře zužitkoval svou rychlost, jenomže byl ve finále zavčasu zastaven hostující obranou. Později Pröpper šikovně překonal rotterdamskou obranu, z jeho práce mohl vytěžit Götze, lovšem na řadu přišel pouze nepřesný centr. Tyhle okamžiky jako by přece rozproudily krev domácím hráčům, kterým se začalo hrát jaksi lehčeji. A třeba budiž příkladem pohledná individuální akce Brumy po kombinaci se Zahávím.

PSV opravdu začínalo více řídit celkové dění na hrací ploše. Po dobré přihrávce Götzeho chtěl skórovat Gakpo, jeho střela však skončila těsně vedle branky. Gakpo hrozil i nadále, po vlastním zrychlení mohl jeho další pokus přinést kýženou odměnu, avšak zase nemířil přesně. Taktéž jeho spoluhráč Max se snažil překvapit defenzívu Feyenoordu, a to z přímého volného kopu, nicméně brankář Bijlow situaci vyřešil.

Každopádně mnoho příležitostí domácích často končilo také v samém zárodku možného nebezpečného podnikání, takže další solidnější zakončení na řadu nepřicházela. PSV přitom krátce ustoupilo ze svých pořádku a jeho protivník tohoto polevení náležitě využil. V závěru prvního poločasu po rychlém průniku po pravé straně odcentroval Pedersen a gólman Drommel nedokázal zastavit výsledný ukázkový pokus z voleje od Toornstry.

PSV mělo ve druhém dějství co dohánět. Okamžitě tlačilo na bránu svého rivala, Teze byl prvním, kdo se ukázal býti hlavním iniciátorem chtěného obratu, avšak na jeho pas Gakpo prostě nedosáhl. Naopak na druhé straně Feyenoord opětovně udeřil prakticky z ničeho nic. Kontrola hry sice byla v rukou celku z Eindhovenu, jenže produktivní jednoduše byli hosté. V 71. minutě si Linssen narazil balón se Sinisterrou a uklidnil ho na bližší tyčku.

Tenhle okamžik se fakticky ukázal jako ten rozhodující. Boeren nenašli potřebnou sílu na nějaký zvrat, v závěru přitom museli skousávat ještě další dvě inkasování od De club aan de Maas. Nejprve v 85. minutě zacílil, již podruhé v tomto měření sil, Toornstra, jemuž merunu sklepl hlavičkou Dessers. V nastavení se poté trefil sám Dessers, na hranici brankového území ho svou přihrávkou na krátkou vzdálenost vyhledal Sinisterra.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele