základní část, 15. kolo
04.12.2021 16:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

Ajax i Feyenoord se zaskočit nechaly, PSV už ne. Utrecht skolilo třígólovým rozdílem

Utrecht letos dokázal skolit Ajax i Feyenoord, dalšího protivníka z top trojky se mu ovšem zaskočit nezdařilo. Ačkoli vykázal poměrně silný start do tohoto souboje, PSV se zmátořilo z inkasování a postupně dokráčelo až ke třígólovému vítězství. Napravilo tak svůj výpadek z minulého týdne, kdy v Eredivisie uzmulo pouze remízu ze střetnutí na půdě Heerenveenu.

Hosté vstoupili do utkání aktivně, v 11. minutě si seběhl za vápno Douvikas, jeho přízemní pokus, tečovaný bránícím Andrém Ramalhem, však skončil těsně vedle vzdálenější tyčky. Z rezultujícího rohového kopu se již každopádně přece vlnila síť. Gustafson zakroutil centr do vápna, tam si na něj naběhl jeho spoluhráč van der Hoorn, který hlavičkoval lehce do brány.

Domácím se podařilo zareagovat ve 27. minutě. Gakpo si u lajny, určitě na hranici pravidel, odstrčil van der Hoorna, míč se poté dostal k Maurovi Júniorovi, jenž ho adresoval rychle zpátky na Gakpa, ten se pravačkou rozhodl vypálit na bližší tyčku a udělal moc dobře, neboť ne úplně jistý brankář Paes kapituloval. Ve 35. minutě následně udeřilo PSV gólově podruhé.

Po kopu z rohu si Gakpo vyměnil balón s Doanem, pak poslal dlouhý pas na zadní tyč, Paes si zase nepočínal nejlépe a merunu nezachytil, ta tak propadla k Andrému Ramalhovi, jemuž se i z krkolomné pozice a z těžšího úhlu povedlo zacílit. Ve 43. minutě mohl eindhovenský výběr náskok navýšit, zpoza šestnáctky napřáhl Bruma, avšak orazítkoval jen brankovou konstrukci.

Břevno se třáslo také o pár chvil později, Carlos Vinícius se ocitl v tutovém postavení, a jeho střela by zřejmě směřovala do brány, nebýt zásahu stopera van der Maarela. Další rozhodující okamžiky klání přišly na řadu až po obrátce. Boeren přitom pokračovali v tlaku na soupeřovu bránu, ve 49. minutě se chtěl prosadit Doan, nicméně z blízkosti ve skluzu nevyzrál na Paese.

V 51. minutě se přece PSV dočkalo svého třetího přesného zásahu. Gutiérrez předal merunu na Doana, ten si ji narovnal na svou levačku a zacílil tvrdě za záda Paese. Situaci ještě musel přezkoumat VAR a sudí Makkelie nakonec tuhle trefu uznal. Poslední změna skóre se konala v 70. minutě, to když Doanovu elegantní patičku využil lehce ze druhé vlny sbíhající Mwene.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele