základní část, 11. kolo
30.10.2021 16:30 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

PSV po delší době zabralo a prozatím uhájilo druhé místo

Eindhovenský favorit minulý týden utrpěl debakl v podzimním šlágru s Ajaxem (0:5) a nyní tak rozhodně měl co napravovat, nyní nedal příliš šancí na úspěch houževnatému Twente a nakonec ho porazil celkem hladce v divokém poměru 5:2. V Eredivisii se tak udržel na druhé příčce se čtyřiadvaceti body a díky zaváhání amsterdamského giganta se mu přiblížil na rozdíl pouhých dvou bodů. Hosté nevyhráli v lize počtvrté za sebou a jsou desátí s patnácti body.

Celek z Enschede se trápí od začátku října, do té doby totiž vyhrál čtyřikrát z sebou, teď se však propadá tabulkou stále níže. V sobotním utkání dokonce vedl a pak v závěru úvodního dějství srovnal na 2:2, ovšem ve druhém poločase na svého protivníka jednoduše nestačil. Hosté začal velmi aktivně a už po necelých čtyřech minutách poprvé zahrozili, ale po obrovské chybě Andrého Ramalha nevyzrál na brankáře Drommela zcela osamocený Ramiz Zerrouki.

Svěřenci trenéra Rona Janse se z ničeho nic dostali do vedení po necelé čtvrthodině hry, kdy Michel Vlap obdržel geniální kolmici do volného prostoru od Smala a i přes zásah vyběhnutého Drommela usměrnil míč ke vzdálenější konstrukci. Nicméně neuběhla ani minuta a bylo bleskově srovnáno. Yorbe Vertessen totiž využil přihrávky Van Ginkela i následné ponechané výhody a z dvanácti metrů napálil balón přímo k levé tyči.

PSV otočilo vývoj na konci sedmadvacáté minuty, když rozběhnutý Teze našel svou zpětnou nahrávkou izraelského kanonýra Erana Zahaviho a ten okamžitě zavěsil přímo pod břevno. Necelých deset minut před přestávkou mohl navýšit náskok favorita hlavičkující Van Gingel, avšak v nadějné pozici našel jen připravenou náruč gólmana De Langeho. Hosté se rozhodně nevzdali a ve 44. minutě se vrátili zpět do hry o bodový zisk.

K odraženému míči se dostal Zerrouki a z dobrých pětadvaceti metrů ho nádherně umístil do bližší šibenice kolem naprosto bezmocného Drommela. PSV se ve druhém poločase zlepšilo a svíralo protivníka na jeho vlastní polovině, ztracené vedení si vzalo zpět v 54. minutě. Po hezké akci na pravé straně sice nedokázal dostat míč do sítě Carlos Vinícius, jenže před prázdnou brankou vzápětí stanul Vertessen a ten už nezaváhal.

O vítězství letošního účastníka Evropské ligy definitivně rozhodl Vinícius dvěma trefami v rozmezí 58. - 63. minuty. Nejprve po stříleném centru z pravé strany a pohotovém zákroku De Langeho využil dobrého postavení a zcela odkrytý prostor tří tyčí nemohl minout, ani ne o pět minut později se prosadil podruhé díky vynikající narážečce z první od Zahaviho, pak obešel hostujícího strážce a bez větších potíží rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele