základní část, 3. kolo
28.08.2021 20:00 CET
5 : 2
(3:2)

Reportáž

Groningen se držel prakticky jen první půli, PSV nakonec slavilo zasloužené vítězství

Možná že ještě první poločas nabídl jakési vyrovnané měření sil, byla k vidění poměrně napínavá přestřelka, kterou jen o chlup lépe zvládli domácí. Po přestávce nakonec již favorit tohoto souboje již neinkasoval, PSV si proti Groningenu začalo počínat tak, jak si v podstatě před tímto kláním samo představovalo, a před vlastními fanoušky slavilo zasloužené třígólové vítězství.

Od úvodních chvil na sebe oba týmy tlačily do plných. V prvních deseti minutách eindhovenský celek rychle nacházel volné prostory v obraně soupeře a konkrétně Gakpo úřadoval jako první. Domácí útočník se dokázal umně nastěhovat do šestnáctky a svým tvrdým zakončením se dopracoval v 7. minutě k úvodní brance tohoto střetnutí, brankář Leeuwenburgh přitom neměl moc šancí zasáhnout. Netrvalo však dlouho a hosté si taktéž vzali slovo. Nejprve v 15. minutě centr Gudmundssona spadl pod nohy bránícího Sangarého, který jej nedokázal odklidit do bezpečí, hosté této skutečnosti využili a došlo na vyrovnání díky Ngongemu. A poté se Groningen dokonce ujal vedení, znovu udeřil Ngonge, jenž na Drommela vyzrál v 18. minutě z dorážky.

Pro PSV představovaly dvě rychlé trefy soupeře docela šok, přesto se rychle snažilo o odpověď. Nejprve VAR prověřil, zda má nárok na nařízení pokutového kopu, ale ve finále rozhodl, že nikoliv. Další možnost si pak utvořilo po standardní situaci. A po rohovém kopu přišlo na řadu vyrovnání přes Andrého Ramalha, který zamířil hlavičkou k brance, a bránící El Hankouri, ve snaze inkasování eliminovat, tečoval střelu do vlastní sítě. Těsně před přestávkou PSV vyhledalo další skulinku v protivníkově defenzívě a opětovně získalo těsný náskok na svou stranu. Zase byla klíčová hlavička Andrého Ramalha, která rozradostnila domácí družstvo, a znovu po kopu z rohu, který rozehrával Gakpo.

PSV po obrátce neztratilo svůj elán. V úvodních minutách druhého poločasu vyslalo na Leeuwenburghovu branku dvě velmi nebezpečné střely. Nejprve zásluhou Gakpa, pak díky van Ginkelovi. Čtvrtý gól Boeren zkrátka visel ve vzduchu, a nakonec na řadu přišel v 55. minutě. Velmi povedenou přihrávku od Gakpa využil Zaháví, chytře mu mimochodem přenechával balón spoluhráč Vertessen.

Groningen ve druhém dějství nepůsobil tak nebezpečně jako v tom prvním, v podstatě nenašel páky, jak svého rivala ještě nějakým způsobem potrápit. V závěrečné fázi klání musel do akce VAR. Bruma se ocitl tváří v tvář Leeuwenburghovi a zacílil za jeho záda, jenže videorozhodčí ho usvědčil z ofsajdu. I kvůli mnoha prodlevám, které byly způsobeny několikerým rozhodováním VAR, bylo přidáno hned sedm minut navíc. Během nich se snažili o pátý přesný zásah PSV třeba Götze a Bruma, přičemž Portugalec se svého úspěchu dočkal, to když po pěkném sólu po levé straně nemilosrdně zaměřil merunu ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele