základní část, 20. kolo
23.01.2022 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Brian Brobbey (© AFP)

Šlágr kola vyhrál Ajax, PSV proto spadlo na druhé místo

Jasný šlágr 20. kola základní části nabídl souboj nesmrtelných rivalů. PSV Eindhoven hostilo na domácí půdě Ajax a hrálo se o hodně. Oba týmy totiž dělil jen jeden jediný bod a Ajax si hodně přál změnit pořadí. Nakonec se mu to po velké bitvě povedlo.

PSV versus Ajax. Ultimátní souboj dvou soupeřů, kteří se dlouhodobě škádlí a přetahují o mistrovský titul. Tentokrát šlo do utkání v lepší pozici domácí PSV, které mělo na svého soka k dobru jeden bod. Na míči byl od prvních momentů častěji Ajax, jenže jeho snahy se dlouho nemohly setkat s úspěchem. PSV hrálo velmi zodpovědně a ač se vpřed moc nehnalo, když už se tak rozhodlo, vždycky to zavánělo nebezpečenstvím.

Jako po dvaceti minutách, kdy Van Gingel vymyslel krásnou průnikovou nahrávku do vápna. Tu obrana Ajaxu zastavovala na poslední chvíli a jen s vypětím všech sil. Po sedmadvaceti minutách se do šance prodral Steven Berghuis, jehož dělovka se zastavila o dosud klepající se břevno. A z další akce už Ajax trestal. Dušan Tadić vymyslel lahůdkový pas do vápna a naskakující mladík Brian Brobbey mohl jen nastavit hlavu, aby se potkal s tak dokonalým centrem - 1:0.

PSV mohlo kontrovat ještě do konce první půle, když se balon po rohovém kopu dostal k obránci Boscaglimu. Jeho pohotovou ránu ale ještě bravurnějším zákrokem zmařil brankář Remko Pasveer. Start do druhé půle ale vyšel lépe domácímu týmu. Trvalo mu jen osm minut, než rozjel rychlou akci. Finální přihrávku do vápna vymyslel Joey Veerman, který našel rozeběhnutého Maria Götzeho a ten už si se zbytkem poradil.

Ajaxu mohl vedení navrátit někdejší hráč Feyenoordu Berghuis, který po hodině hry vypálil. Mířil ale ke své smůle jen těsně vedle tyče. Ajaxu vyšla až další šance. Dvacet minut před koncem utkání hosté předvedli další rychlou akci, míč se dostal k nabíhajícímu Noussairovi Mazraouimu a ten s přispěním tyče vstřelil gól.

Sudí Makkelie ještě celou situaci posuzoval u videa, ale došel k názoru, že se vše stalo v souladu s pravidly. Pět minut před koncem atraktivního utkání mohl Ajax zvýšit své vedení, jenže to by musel Danilo mířit jinam než doprostřed brány, kde číhal pohotový Joël Drommel. Přesto si Ajax málem tři body neodvezl. V desáté (!) nastavené minutě totiž v obrovské šanci pálil útočník Bruma vedle!

Autor: Ondřej Pražák / livesport.cz, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,86-3,44. Přesně o 1-o 2 a více . Tak to vidí naše jednička.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele