základní část, 10. kolo
23.10.2021 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zwolle konečně slaví, Heracles udolalo brankou v samém závěru

Zwolle čekalo na první letošní výhru v Eredivisii téměř až na konec října, nyní totiž poprvé v sezóně udrželo čisté konto a z výhry nad konkurenčním Heraclesem se raduje díky proměněnému pokutovému kopu z nastaveného času. Po výhře 1:0 sice stále zůstává beznadějně poslední osmnácté se ziskem čtyř bodů, ovšem tento úspěch pro něj může být odrazovým můstkem. Naopak hosté budou hodně nespokojeni, neboť svou penaltu neproměnili.

Toto sobotní utkání nemělo být z diváckého pohledu příliš atraktivní a první poločas tomu i nasvědčoval, ovšem po změně stran se karta obrátila a jedna útočná akce střídala druhou. V úvodním poločase byla k vidění jen jedna vážnější šance a to až ve 43. minutě, kdy těsně vedle hlavičkoval Kiomourtzoglou. Obrázek hry se příliš neměnil ani v úvodu druhé části, tempo hry nabralo na obrátkách až krátce po odehrané hodině.

Nejprve se po rohovém kopu propracoval k hlavičce na hranici brankového území domácí Kastaneer, nicméně prostor tří tyčí vůbec netrefil. Vzápětí se na druhé straně podařilo rozvlnit síť zcela osamocenému Sierhuisovi, ale jeho trefa nakonec neplatila kvůli předchozímu velmi těsnému ofsajdu Quagliaty. Celek z Almela měl ještě blíže k otevření gólového účtu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Střídající Koolwijk totiž ve vlastní šestnáctce jasně podrazil Burgzorga a rozhodčí Nagtegaal bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil Rai Vloet a selhal, jelikož se pokusil o zakončení ve stylu Antonína Panenky a míč trestuhodně poslal asi metr nad břevno. PEC tak přežilo tuto kritickou chvíli a samo rozhodlo o svém úspěchu ve druhé minutě nastavení, když Knoester přišlápl kotník protihráče a Nagtegaal po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K něm se postavil Bram van Polen a s přehledem se trefil k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele