základní část, 26. kolo
13.03.2022 16:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Luis Sinisterra (© AFP)

Zwolle opět předvedlo nadstandardní výkon, Feyenoordu ale přeci jen podlehlo

Favorizovaný Feyenoord se vrátil ze srbského Bělehradu ve velmi dobré náladě, ovšem teď se na nedělní ligové výhře v poměru 2:1 nad Zwolle pořádně nadřel a může být rád, že dosáhl na "povinný" tříbodový zisk. Díky tomu se v tabulce udržel na třetím místě s pětapadesáti body a za vedoucím Ajaxem stále zaostává o bodů osm. PEC i přes houževnatý výkon nenavázalo na minulý úspěch v Sittardu (1:0) a znovu kleslo na poslední místo Eredivisie.

Svěřenci trenéra Dicka Schreudera ho dokázali opustit právě po minulém kole, jenže teď jeho největší rivalové Fortuna i Sparta zvítězili a rázem se proto propadli na osmnáctou příčku, i když za patnáctým Willemem II například zaostávají o pouhé dva body. Jasný outsider začal o něco lépe a první větší možnost si vypracoval po necelých sedmi minutách hry, avšak tvrdou ránu Darfaloua směřující doprostřed branky reflexivně vytěsnil brankář Marciano,

Rotterdamský gigant poprvé zahrozil ve 13. minutě, odvážné sólo Nelsona však zneškodnil pozorný gólman Lamprou. Ten se podruhé vytáhl těsně před přestávkou, když předvedl vynikající zákrok proti razantní bombě Kökçüa. PEC z ničeho nic udeřilo v nastavení první půle. Bram van Polen napřáhl z patnácti metrů a i přes dvojitý odraz od břevna se balón těsně dostal za brankovou čáru, dorážka hlavou v podání Clementa nakonec byla zbytečná.

Feyenoord po změně stran přidal a přesně v polovině druhé části srovnal stav. Kolumbijský šikula Luis Sinisterra utekl z poloviny hřiště po levé straně a sólo zakončil s přispěním teče bránícího Nakajamy přímo doprostřed branky. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem bylo utkání přerušeno a hráči následně odešli do kabin kvůli nepokojům domácích příznivců, nicméně celkem brzy se vrátili na trávník a duel tedy pokračoval.

Rozhodující okamžik se zrodil v 77. minutě. Sedmadvacetiletý nigerijský forvard Cyriel Dessers se ve středu šestnáctky opřel do oraženého balónu z otočky a překrásně ho usměrnil do levé šibenice, Lamprou se jen naprázdno proletěl vzduchem. V nastaveném čase mohl překvapivě srovnat krok Redan, ale když pálil o kousek vedle levé konstrukce, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele