základní část, 17. kolo
18.12.2021 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Zwolle nepřekvapilo ani Twente a zůstává beznadějně poslední

Celek z Enschede se nachází ve vynikající formě a tu potvrdil i na půdě posledního Zwolle, když hlavně díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu nakonec zvítězil po výsledku 3:1. V nejvyšší nizozemské soutěži tak bodoval naplno již popáté z předchozích šesti utkání a ani jednou nepohrál, v tabulce se proto nachází na vynikajícím čtvrtém místě se ziskem jednatřiceti bodů. PEC jich má na kontě jen šest a je stále poslední osmnácté.

Domácí výběr upadá do hlubší a hlubší krize, za sedmnáctou Spartou zaostává o šest bodů a v Eredivisii teď nevyhrál šestkrát v řadě. V hostujícím dresu znovu odehrál celé utkání český krajánek Michal Sadílek, útočník Václav Černý přišel na trávník přesně po odehrané hodině místo skórujícího Virgila Misidjana. Twente bylo od samého začátku mírně lepším výběrem a do vedení se dostalo v 15. minutě.

Z pravého křídla totiž dokázal odcentrovat před branku Misidjan a důrazný řecký forvard Dimitris Limnios nadvakrát zblízka přeci jen pokořil brankáře Lamproua. Svěřenci trenéra Rona Janse zvýšili svůj náskok zhruba pět minut před přestávkou, jelikož rohový kop Sadílka z pravé strany propadl až před hranicí brankového území, kde ho hlavou snadno usměrnil do odkrytého prostoru tří tyčí nehlídaný Manfred Ugalde.

O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto sedm minut po výměně stran. Zcela zaslouženě se prosadil Misidjan, jenž přelstil ofsajdovou past a pak se dostal k odraženému míči, který nezištně usměrnil do protějšího spodního růžku. Teprve od tohoto okamžiku se domácí lehce chytli a začali se dostávat více do hry.

V 65. minutě chtěl jejich manko snížit Saymak, ale ve slibné možnosti mířil příliš vysoko, o necelých dvacet minut později se vytáhl gólman Unnerstall proti nepříjemné ráně De Wita a odvrátil ji na rohový kop. Zwolle se dočkalo alespoň čestného úspěchu v předposlední minutě základní hrací doby, neboť střídající Samir Lagsir napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a nádherně se trefil do pravé šibenice, nicméně tento gól vskutku přišel velmi pozdě.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele