základní část, 23. kolo
20.02.2022 12:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Groningen nevyhrál ani ve Zwolle, o tři body přišel v nastaveném čase

Hráči Groningenu chtěli v posledních dvou týdnech získat šest bodů, aby se ještě vrátili do hry o pohárové příčky, ovšem po nedávné hodně překvapivé porážce s Fortunou (0:1) nezvládli ani duel na půdě posledního Zwolle a o nejtěsnější vedení 1:0 přišli v nastaveném čase. Obrozené PEC tentokráte spasil japonský obránce Juta Nakajama. Svěřenci trenéra Dicka Schreudera proto neprohráli v novém roce na ligové scéně ani na pátý pokus.

V předchozích pěti případech vybojovali velmi solidních jedenáct bodů, jenže kvůli hrůzostrašnému podzimu stále zůstávají na posledním osmnáctém místě se sedmnácti body, i když za rotterdamskou Spartou jsou jen vinou horšího skóre. FC se nachází na desáté pozici se šestadvaceti body. Hosté byli aktivnější hlavně v úvodním poločase, první větší možnost si vypracovali krátce po dvaceti odehraných minutách.

Abraham dostal hezkou přihrávku do středu hřiště a následně vypálil po zemi k pravé tyči, nicméně brankář Lamprou byl připraven a balón ukryl ve svých rukavicích. Mírný favorit znovu zahrozil zhruba deset minut před přestávkou, ale rozběhnutému Abrahamovi doslova odkopl míč z kopačky vyběhnutý domácí strážce. Avšak ihned na to se Groningen zaslouženě dostal do vedení zásluhou Larose Duarteho.

Čtyřiadvacetiletý záložník se totiž postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů a balón překrásně zakroutil do levé šibenice, Lamprou byl tentokráte bezmocný. V samém závěru první půle mohl navýšit náskok FC Meijer, jenže z hranice brankového území nevyzrál na famózní řeckého gólmana. Hosté podruhé rozvlnili síť v 51. minutě, když do prázdné branky zamířil Michael de Leeuw, jeho trefa však neplatila kvůli předchozímu faulu.

Zwolle v následujícím průběhu přidalo, ale v 85. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto. Zády k brance totiž vystřihl parádní nůžky Larsen a k jeho smůle orazítkoval pravou konstrukci. Domácí celek se dočkal kýženého vyrovnání v poslední možnou chvíli, neboť po napálené pravé tyčce ze standardní situace z dobrých třiceti metrů využil následného rohového kopu střídajícího Adžiće právě již zmiňovaný Nakajama a s pomocí horní tyče skóroval hlavou.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, espnl.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele