základní část, 7. kolo
26.09.2021 16:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Heracles vybojovalo důležitou výhru s Waalwijkem díky brance Burgzorga

Heracles se na začátku tohoto ročníku spíše trápí, v dosavadních pěti duelech totiž dosáhlo jen na jedinou výhru a nyní tak potřebovalo uspět v souboji s konkurenčním Waalwijkem. V nedělním utkání bylo mírně aktivnější, nicméně s RKC spíše sehrálo vyrovnanou bitvu a s nejtěsnější výhrou v poměru 1:0 tak musí být spokojeno. V tabulce Eredivisie se vyhouplo na jedenáctou příčku se sedmi body, hosté naopak klesli až na patnácté místo s pěti body.

Úvodní poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, jediná větší šance byla k vidění krátce po odehrané půlhodině. Dostal se do ní pozdější hrdina Delano Burgzorg, který po parádním průniku do pokutového území soupeře vystřelil k levé tyči, ovšem s vynikajícím zákrokem na poslední chvíli přispěchal brankář Vaessen. Klub z Almela měl navrch i po změně stran a do vedení se mohl dostat ve 47. minutě.

Ze střední vzdálenosti vypálil Başacıkoğlu a jeho tvrdé ráně vskutku scházely pouze centimetry. Rozhodující okamžik utkání se zrodil přesně o dvanáct minut později. Na levé straně pokutového území převzal odražený míč Burgzorg, a i přesto, že se s ním po individuální akci ocitl až v příliš ostrém úhlu, tak s pomocí břevna přeci jen rozvlnil síť.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem podržel RKC Vaessen, jelikož si výtečně poradil s jedovatým pokusem Vloeta. Hosté hráli v samém závěru na obrovské riziko a domácí si díky tomu vypracovali další dvě gólové možnosti, ale výtečný Vaessen zlikvidoval rány Amissiho i Azzaouiho a výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele