základní část, 1. kolo
14.08.2021 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

PSV bez větších uspělo na úvod nové sezóny Eredivisie na půdě Heraclesu

Iniciativu v úvodní fázi utkání každopádně jako by hosté přenechávali domácím. I tak ale byla defenzivní koordinace eindhovenského výběru tak silná, že pro Heracles zbývalo na hřišti opravdu jen málo místa. Pod vedením kapitána Andrého Ramalha zkrátka PSV mělo v obranných činnostech dobrý přehled, ačkoli, jak už bylo řečeno, určoval rytmus v prvních minutách jeho protivník.

Boeren se následně přece podařilo získat utkání pod vlastní kontrolu. Nejprve Pröpper byl tím, kdo střelou z dálky prověřil domácího brankáře Buckera, a poté se osmělili i Vertessen a Madueke, kteří svým účelným pohybem dokázali prosekat obranu mužstva z Overijsselu. Přesto se do nebezpečnějších možností ve finále vlastně také často neprosazovali.

Rychlý úprk Vloeta bylo pro hosty poměrně těžké zastavit, domácí se tak pak propracovali k zakončení díky de la Torremu, avšak gólman Mvogo kryl. První gól střetnutí nakonec zařídil až Bruma ve 40. minutě, jehož prudká přihrávka od Pröppera uvolnila do pozice ke skórování, Portugalec v koncovce nezaváhal a prostřelil Buckerovy nohy. Plný sebedůvěry po tomto přesném zásahu zaznamenal eindhovenský útočník i druhý pokus mezi tři tyče, nicméně ten narazil do brankové konstrukce.

Götze mohl hned po svém střídání úřadovat, přihrál do vápna Tezemu, jenže ten náskok PSV nenavýšil, neboť mířil jen nad bránu. Teze se nicméně na statistickou listinu přece dokázal zapsat, ne však v roli úspěšného šutéra, ale v roli toho, kdo vyprodukoval klíčovou nahrávku. Konkrétně tu na Maduekeho, Angličan po ní z otočky vypálil a překonal Buckera. Heracles tenhle moment definitivně položil na kolena, naopak jeho sok mohl tříbodový zisk stvrdit ještě nějakou trefou, leč nadále již změna skóre po jeho příležitostech na řadu nepřišla.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele