základní část, 24. kolo
26.02.2022 16:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Skvělá šňůra Zwolle skončila po porážce 0:2 na půdě Heraclesu

PEC vstoupilo do nového roku naprosto fantasticky a v pěti utkáních vybojovalo parádních jedenáct bodů, ovšem o neporazitelnost v roce 2022 nyní přišlo na půdě konkurenta z Almela. Kvůli nepřesvědčivému výkonu podlehlo Heraclesu po výsledku 0:2 a v tabulce zůstává na poslední osmnácté pozici se sedmnácti body o skóre za sedmnáctou Spartou. Domácí naopak zabrali v pravou chvíli a poskočili na jedenácté místo Eredivisie se šestadvaceti body.

Svěřenci německého trenéra Franka Wormutha byli aktivnější od úvodního hvizdu a první větší možnost si vypracovali již po necelých šesti odehraných minutách. Po přihrávce na pravou stranu směřoval k brance hostujícího vyzyvatele Laursen, ale jeho střílenou přihrávku brilantně odvrátil na rohový kop připravený brankář Lamprou. Heracles mělo tlak i v následujícím průběhu a do zaslouženého vedení se dostalo v 19. minutě.

Třiadvacetiletý záložník Luca de la Torre využil skvělé práce Ouahima na pravém křídle, proti kterému vyběhl Lamprou až za hranici pokutového území. V konečném účtování to byla obrovská chyba, jelikož De la Torre obdržel finální zpětnou nahrávkou právě od Ouahima a skvostným lobem z dvaadvaceti metrů usměrnil balón doprostřed odkryté branky. Domácí mohli navýšit svůj náskok zhruba deset minut před přestávkou.

Oba aktéři prvního gólu si tentokráte své role vyměnili, americký rodák vysunul svou kolmicí Ouahima a ten po dravém průniku poslal svůj křižný přízemní pokus o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Heracles rozhodlo o osudu tohoto sobotního klání deset minut po přestávce. Sinan Bakiş se zmocnil odraženého míče, a i když byl napoprvé zablokován, tak poté i v obležení několika protihráčů zamířil přesně do levého spodního růžku.

Zwolle se pak snažilo vývoj zvrátit, jenže vůbec k ničemu se nedostalo až do závěrečného hvizdu. V domácím dresu zažil svou obnovenou premiéru švédský forvard Samuel Armenteros, jenž řádil v barvách Heraclesu v letech 2009 - 2013 a pak 2016 - 2018. Na trávník přišel v 75. minutě a hned mohl skórovat téměř z poloviny hřiště, nicméně prázdnou branku soupeře nakonec netrefil o více jak dva metry.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele