základní část, 29. kolo
10.04.2022 16:45 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Feyenoord znovu dominoval v ofenzívě a po výhře 4:1 nad Heraclesem si upevnil třetí místo

Feyenoord se dobře naladil na čtvrteční odvetu čtvrtfinálové fáze Konferenční ligy na půdě pražské Slavie, i když v Almelu s místním Heraclesem prohrával od první minuty. Nicméně pak předvedl tradiční ofenzivní smršť a díky čtyřem vstřeleným brankám zvítězil hladce po výsledku 4:1. V Eredivisii proto zůstal na třetí pozici s jednašedesáti body a před čtvrtým Twente má stále náskok tří bodů, na pátý Alkmaar si dokonce vytvořil šestibodový odstup.

Domácí výběr naopak nenavázal na předchozí úspěch v Sittardu (2:0) a se třiceti body je třináctý, ve zbývajících pěti kolech tak ještě musí bojovat o udržení prvoligové licence. Svěřenci německého trenéra Franka Wormutha přitom začali naprosto famózně a ani ne po pětačtyřiceti sekundách vedli. Ouahim předvedl parádní akci podél brankové čáry a z levé strany zpětně přihrál do volného prostoru, kde přízemní střelu Schoofse tečoval k levé tyči dobře postavený Sinan Bakiş.

Hosté se od tohoto okamžiku postupně dostávali do hry a krátce po dvaceti odehraných minutách srovnali stav. Po parádní přízemní kombinaci na pravé straně převzal míč turecký talent Orkun Kökçü a z hodně ostrého úhlu propálil překvapeného brankáře Buckera. Výběr vedený koučem Arnem Slotem otočil vývoj tohoto nedělního střetnutí zhruba deset minut před výměnou stran, kdy kolumbijský forvard Sinisterra nejprve napálil levou tyč a vzápětí po odvráceném rohovém kopu usměrnil odražený balón z deseti metrů pod břevno Reiss Nelson.

Feyenoord nepolevoval ani v následujícím průběhu a ještě do přestávky přidal svou třetí trefu. Vynikající narážečku na levém křídle zužitkoval Guus Til, jenž se zjevil těsně před hranicí brankového území a tvrdou dělovku usměrnil přesně k pravé konstrukci kolem bezmocného Buckera. Druhý poločas přeci jen probíhal v poklidnějším tempu, Heracles se mohlo vrátit zpět do hry o bodový zisk po hodině hry.

Na rohový kop si naskočil Bakiş, jenomže gólman Marciano zkrotil jeho nepříjemnou hlavičku ve svých rukavicích. Rotterdamský celek přidal čtvrtý gól v 70. minutě. Střídající švédský záložník Patrik Walemark ani ne po minutě strávené na trávníku rozvlnil síť, jelikož mu po rohovém kopu nakrátko přistrčil míč Toornstra a sám pak elegantní patičkou zamířil do protipohybu Buckera. Feyenoord se po čtrnáctidenní přestávce střetne s nevyzpytatelným Utrechtem, Heracles se pokusí překvapit v Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele