základní část, 22. kolo
11.02.2022 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Heracles zaskočil Utrecht a díky výhře 1:0 zaznamenal cenné body v boji o záchranu

Heracles dokázal přerušit svou čtyřzápasovou ligovou sérii bez vítězství a tentokráte v předehrávce 22. kola si vyšlápl na favorizovaný Utrecht nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomuto úspěchu se alespoň částečně oddálil sestupovým pozicím, poskočil na dvanácté místo s třiadvaceti body a před šestnáctou Fortunou je rázem o sedm bodů. Naopak FC nenavázalo na předchozí dvě výhry a je stále sedmé s pětatřiceti body.

První poločas tohoto zápasu nepřinesl prakticky vůbec nic a k vidění byl pouze jeden pokus mezi tři tyče, který navíc nebyl nebezpečný. Ihned po změně stran mohl jít z ničeho nic do vedení Utrecht. Van der Kust totiž obdržel přihrávku do volného prostoru od řeckého kanonýra Douvikase a nakonec vypálil ze čtrnácti metrů z levé strany, ovšem orazítkoval pouze břevno za překvapeným brankářem Blaswichem.

Celek z Almela poprvé zahrozil zhruba deset minut po přestávce. Po přízemním centru z pravého křídla se zjevil před hranicí brankového území zcela osamocený pozdější hrdina Kaj Sierhuis, ale okamžitou ranou z první nevyzrál na fantastického gólmana De Keijzera. Poté ještě vystřihl parádní nůžky hostující Başacıkoğlu, avšak hostující strážce si i v tomto případě věděl rady a balón jednoruč vyškrábl do bezpečí.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho si vytvořili druhou a poslední obrovskou možnost přesně v polovině druhého dějství. V pokutovém území se totiž dostal k odraženému balónu Henk Veerman a okamžitě mířil pod břevno, jenže famózní Blaswich reflexivně vyboxoval míč za svou branku. Rozhodující moment byl k vidění v 82. minutě. Sierhuis obdržel vynikající nahrávku přímo proti noze od Başacıkoğlua a z pěti metrů naprosto chladnokrevně zavěsil do levého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele