základní část, 31. kolo
30.04.2022 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Twente v Almelu zaváhalo, i tak ale má elitní čtyřku ve svých rukách

Rozjetý celek z Enschede těsně před koncem letošního ročníku usiluje o nejlepší čtyřku zaručující přímou účast v evropských pohárech pro nadcházející sezónu, ovšem teď jen remizoval s Heraclesem i přesto, že od 16. minuty disponoval početní výhodou. Domácí se totiž i v oslabení dostali do vedení, hosté pak srovnali stav v nastavení prvního poločasu, nicméně po změně stran se téměř na nic nezmohli.

V tuto chvíli mu stále patří čtvrté místo se ziskem jednašedesáti bodů a díky další ztrátě pátého Alkmaaru drží náskok tří bodů, na druhou stranu zaostává za třetím Feyenoordem již o bodů pět. Domácí rozhodně předvedli heroický výkon a získali nesmírně cenný bod v boji o záchranu, kterou prakticky mají v kapse. Momentálně jsou dvanáctí se čtyřiatřiceti body a před šestnáctou barážovou příčkou Zwolle drží téměř nedostižný osmibodový odstup.

První zajímavější moment tohoto sobotního střetnutí byl k vidění po necelé čtvrthodině hry. Anas Ouahim hodně nevybíravým způsobem atakoval Limniose a rozhodčí Van der Eijk mu po přezkoumání videozáznamu ukázal přímou červenou kartu. Přesně v polovině úvodního dějství rozvlnil síť druhý nejlepší ligový střelec Ricky van Wolfswinkel, jenomže jeho trefa nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení.

Heracles z ničeho nic otevřelo gólový účet zhruba deset minut před přestávkou. Rychlou akci středem hřiště úspěšně zakončil Noah Fadiga, jenž po finální přihrávce od Hanssona překonal brankáře Unnerstalla razantním projektilem z dvanácti metrů. FC dokázalo odpovědět ještě do přestávky, neboť se k přímému volnému kopu z dvaceti metrů postavil Gijs Smal a svůj parádní obstřel usměrnil přímo do levého dolního růžku.

Po změně stran si vytvořili dvě solidní příležitosti domácí, avšak Quagliata nejprve mířil o kousek vedle pravé konstrukce a pak se proti jeho dělovce ze standardní situace vytáhl pozorný Unnerstall. Twente zahrozilo pouze dvacet minut před závěrečným hvizdem, jenže tvrdý projektil z pětadvaceti metrů odvrátil do strany brankář Bucker a ten pak zneškodnil i nepříjemnou střílenou přihrávku v podání střídajícího českého krajánka Václava Černého.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele