základní část, 17. kolo
18.12.2021 20:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Heracles zvládlo divokou bitvu s Groningenem a po výhře 4:2 přerušilo svou šňůru pěti porážek

Hráči Heraclesu se v poslední době výrazně trápili a rozhodně to nevypadalo, že by mohli zabrat proti rozjetému Groningenu, ovšem i přes ztrátu jednobrankového vedení nakonec díky skvělému závěru udolali protivníka 4:2 a tím ukončili svou sérii pěti porážek v řadě. Tabulkou se prozatím vyhoupli na čtrnácté místo se sedmnácti body, FC prohrálo teprve podruhé z předchozích deseti zápasů.

Mírně favorizovaní hosté neprohráli až do tohoto sobotního utkání pětkrát za sebou, avšak tentokráte selhali v defenzívě a v Eredivisii tedy zůstávají na dvanácté pozici s devatenácti body. Přitom samotný začátek jim vyšel na jedničku, neboť do vedení se dostali po necelých deseti odehraných minutách. Gólový účet otevřel Jørgen Strand Larsen, jenž obdržel perfektní nahrávku od Suslova a poté nekompromisně zavěsil do pravé šibenice.

Domácí se postupem času osmělovali a srovnat mohli po necelé půl hodině hry, ale brankář Leeuwenburgh předvedl exkluzivní zákrok proti dorážce zblízka v podání Schoofse. Klub z Almela se dočkal své první trefy ve 31. minutě, kdy po vynikajícím pasu z křídla od Quagliaty stanul před brankou Bilal Basaçikoglu a razantní hlavičkou s přehledem rozvlnil síť. Neuběhly ani další tři minuty a Heracles dokonce otočilo vývoj.

Tentokráte převzal balón od Sierhuise rozběhnutý Nikolai Laursen a bezmocného hostujícího strážce pokořil přízemní střelou k pravé tyči. Pak tempo hry přeci jen lehce opadlo a ve stejném duchu se hrálo i po změně stran, domácí mohli svůj náskok pojistit přesně v polovině závěrečného dějství. Ve stoprocentní možnosti se totiž zjevil osamocený Knoester, nicméně ten naprosto selhal a svou dorážkou trestuhodně orazítkoval pouze břevno.

Groningen potrestal tuto nevyužitou šanci v 78. minutě, protože se po přímém volném kopu Duarteho vyhoupl do vzduchu Romano Postema a hlavou překonal naprosto bezmocného gólmana Blaswiche - 2:2. Rozhodující okamžik se však zrodil o devět minut později.

Heracles nasměroval k důležitým třem bodům Orestis Kiomourtzoglou, německý záložník se taktéž prosadil hlavou po rohovém kopu Basaçikoglua. Definitivní tečku za tímto duelem udělal v 89. minutě mladý obránce Neraysho Kasanwirjo, který si hodně smolně srazil do vlastní sítě centr z křídla a zoufalého Leeuwenburgha nešťastně poslal na opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele