základní část, 9. kolo
16.10.2021 16:30 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord v roli favorita selhal, doma nečekaně remizoval s houževnatým Waalwijkem

Hodně nečekanou ztrátu si na své konto zapsal Feyenoord, jenž výrazně pokazil závěr první půle, a tahle skutečnost ve finále vyústila v kontextu papírových předpokladů v překvapivý výsledek. Waalwijk si na konečnou plichtu rozhodně nemůže stěžovat, bezpochyby můžeme říci, že z minima vytěžil jakožto outsider tohoto zápasu úplné maximum.

Úvodní půlhodinka rozhodně nenaznačovala, že by mohl mít Feyenoord problémy s potvrzováním role jasného favorita. V 5. minutě se ho snažil rozradostnit Senesi, jenže ten svou hlavičkou, i s přispěním zásahu gólmana Vaessena, rozezvonil pouze břevno. V 17. minutě se objevil v tutové pozice taktéž Dessers, jemuž míč nakrátko přihrál do brankového území Džahánbachš, nicméně jakési následné tečované zakončení skončilo těsně vedle vzdálenější tyčky hostující brány. A ve 24. minutě Dessers neuspěl v koncovce znovu, svůj lob totiž nasměroval pouze do zámezí.

Ve 34. minutě se už rotterdamský výběr přece dočkal své zasloužené odměny, bránící Gaari totiž balón nedostal z vlastního pokutového území do bezpečí, ujal se ho jeho protihráč Toornstra, který pak přízemní pokus namířil přesně do spodního rohu branky. Od té doby jako by však domácí polevili v koncentraci. A jejich nedůslednost a podcenění situace se jim opravdu šeredně vymstila, neboť RKC během krátké chvíle ze dvou šancí udeřilo gólově dvakrát.

Vyrovnáno přišlo na řadu ve 37. minutě, to když Bakari z levé strany posunul balón na hranici šestnáctky Odgaardovi, ten se poté umně propracoval do střelecké pozice a zacílil i z těžšího úhlu parádně na zadní tyč. A krátce před obrátkou dokonal Waalwijk poločasový obrat, Gaariho pas zprava protáhl hlavou Odgaard na Anitu, jenž z bezprostřední blízkosti doklepával za brankovou čáru.

Ve 47. minutě bylo průběžné skóre opět nerozhodné, po autovém vhazování Linssena se zdařilo Senesimu nůžkami prostrčit merunu k Tilovi, ten neměl problém překonat Vaessena, a najednou se zdálo, že domácí mají dostatek času na zaznamenání dalšího přesného zásahu, potřebného k zisku vítězství. I když si ovšem vytvořili několik vážně solidních možností, v činnosti jejich proměňování jednoduše selhali, a museli se tedy spokojit jen s remízou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele