základní část, 32. kolo
08.05.2022 16:45 CET
2 : 2
(0:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Cyriel Dessers (© AFP)

PSV ztratilo dvoubrankový náskok s Feyenoordem a zřejmě tak i mistrovský titul

PSV se po remíze Ajaxu v Alkmaaru (2:2) mohlo dostat zpět do hry o mistrovský titul, jenomže dvoubrankový náskok získaný z úvodní půlhodiny v Rotterdamu nakonec neudrželo a po dvou pozdních gólech kanonýra Cyriela Desserse vybojovalo jen bod za totožný nerozhodný výsledek. Dvě kola před koncem proto stále zaostává za AFC o čtyři body a s největší pravděpodobností ho z nizozemského trůnu nesesadí.

Domácí po fantastickém čtvrtečním postupu do finále Konferenční ligy nepůsobili svěžím dojmem a dlouho to vypadalo, že na eindhovenského giganta nestačí, avšak v závěru mu pořádně zatopili a v šesté nastavené minutě vsítili z pokutového kopu vyrovnávací trefu. Feyenoord je třetí s nedostižným sedmibodovým mankem právě na druhé PSV, zatímco před čtvrtým Twente si vytvořil šestibodový odstup a o ten už těžko přijde.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta začali naprosto fantasticky a do vedení se mohli dostat již ve 12. minutě, nicméně přízemní pokus z otočky v podání pozdějšího hrdiny Codyho Gakpa proletěl těsně vedle bližší konstrukce. Stejný hráč přeci jen dostal svůj výběr do vedení o čtyři minuty později. Tentokráte výtečně zpracoval pas od Joeyho Veermana a po krátkém sólu zamířil do sítě kolem bezmocného brankáře Marciana.

Gakpo se podruhé prosadil po necelé odehrané půlhodině. Na levé straně pokutového území si fantasticky narazil balón se Zahavim a pak svůj úchvatný lob usměrnil k protější tyči kolem marně se natahujícího domácího strážce. Od tohoto okamžiku se hra trochu vyrovnala a hosté se hlavně soustředili na pozornou práci v defenzívě. Deset minut po přestávce chtěl jeho náskok definitivně pojistit Joey Veerman, ale brilantního Marciana nepřekonal.

Za dalších deset minut mohl zdramatizovat tento nedělní šlágr 32. kola Dessers, ovšem jeho přízemní projektil brilantně zneškodnil připravený gólman Mvogo. Sedmadvacetiletý nigerijský forvard hostující v klubu z belgického Gentu snížil v 86. minutě, když si seběhl za defenzívu protivníka na úchvatný centr z levého křídla od Sinisterry a prudkou hlavičkou zavěsil do protipohybu Mvoga.

Klíčový okamžik nastal až deset vteřin před vypršením čtyřminutového nastaveného času. Dělovku střídajícího Toornstry z hranice pokutového území nešťastně zablokoval rukou bránící Götze a rozhodčí Gözübüyük okamžitě vytáhl žlutou kartu, k tomu ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl právě Dessers, jelikož Mwoga poslal na opačnou stranu a trefil se přímo do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele